Украйна ще започне офанзивата срещу руската армия на 30 април.Американското

...
Украйна ще започне офанзивата срещу руската армия на 30 април.Американското
Коментари Харесай

Newsweek: Украйна ще започне офанзива на 30 април 



Украйна ще стартира офанзивата против съветската войска на 30 април.

Американското списание Newsweek разгласява обзор на нови секретни документи от всеобщо приключване на информация от Пентагона.


Те разкриват съответната дата, на която е било планувано украинско контранастъпление.

Журналистите от Newsweek обявиха, че са прегледали повече от 40 документа, съдържащи разследваща информация, 20 от които се разгласяват за първи път.

От информацията, съдържаща се в документите, могат да се създадат следните заключения:

Руската експанзия на процедура не върви по вода. От юли предходната година настъплението ѝ в региона на Бахмут, където са съсредоточени главните старания, е към 2, 7 км на месец.
Броят на наемниците, участващи в боевете към Бахмут, доста надвишава броя на бойците от постоянната войска. По данни на американското разузнаване 22 000 бойци на ЧВК " Вагнер " съставляват 70% от участващите в боевете.
В един от документите се отбелязва, че Русия е " дала отговор " на разследващите полети на Съединени американски щати и НАТО, заради което си коства да се изследва дали има смисъл те да продължат.
В няколко други документа се приказва за доставки на оръжие за Украйна преди контраофанзивата, планувана за 30 април.

Всички тези документи са направени от разследващата дирекция на Обединения комитет на началник-щабовете и са в основата на ежедневните брифинги сред 27 февруари и 1 март.

Значението им се прави оценка по разнообразни способи, само че те безспорно отразяват гледната точка на американското разузнаване за войната.

Макар че разкритията за процентното съответствие на наемниците на ЧВК " Вагнер " в Бахмут сигурно съставляват интерес, най-важната информация е, че съгласно обявата " доставките на оръжие " ще приключат с " пролетната атака ", планувана за 30 април 2023 година

Преди това бойният потенциал на деветте бригади ще бъде доста повишен.

" Общата нужна техника за деветте бригади е 253 танка, 381 БМП, 480 автомобила, 147 артилерийски установки и 571 американски бронирани машини HMMWV ", се споделя в документа.

Десети украински действен корпус, състоящ се от девет бригади, които се преоборудват от Съединени американски щати и съдружниците, ще извърши настъплението. Както и три спомагателни бригади, които ще бъдат " напълно окомплектовани от Украйна ".

Интересно е, че документът е систематизиран като " евентуално наличен " за Финландия, която тогава към момента не е член на НАТО, само че не и за Швеция, която към момента е относително надалеч от присъединение към Алианса.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР