Украйна ще стартира нова държавна програма съгласно която ваксинираните срещу

...
Украйна ще стартира нова държавна програма съгласно която ваксинираните срещу
Коментари Харесай

Украйна дава безплатни смартфони на ваксинирани възрастни хора

Украйна ще започва нова държавна стратегия според която имунизираните против COVID-19 украинци над 60 години ще получат безвъзмезден смарт телефон и абонамент за мобилен интернет на преференциална цена. Инициативата разгласи украинският президент Володимир Зеленски по време на конгрес, отдаден на дигитализацията на украинската стопанска система.

Зеленски акцентира, че би трябвало да има първокачествен мобилен и закрепен интернет във всяко кътче на страната и да той да е наличен за всеки жител на всяка възраст. Украинските управляващи са разширили програмата eSupport, в която страната дава по 1000 украински гривни на всеки имунизиран с две дози против Covid-19. Хората с бустерна доза ще получат още по 500 гривни, предава държавната организация УНИАН.

Парите от програмата могат да се употребяват за карта за спортна зала или фитнес, посещаване на кино, спектакъл, музей, концерт, билет за трен или аероплан в границите на страната, заплащане на студентски такси и общежития, както и покупка на учебници и книги. " Възрастните хора могат да изразходват тези средства за закупуване на медикаменти и за заплащане на комунални услуги ", показва Зеленски



Президентът отбелязва, че не всички възрастни хора имат смарт телефон и не всички знаят по какъв начин да употребяват интернет. " Преди две години започнахме курсове по цифрова просветеност за възрастни хора, а напролет ще стартираме нова широкообхватна държавна стратегия. Всички имунизирани украинци над 60 години, които желаят, ще получат безвъзмезден първокачествен съвременен смарт телефон и преференциална цена ", акцентира президентът, представен от президентската пресслужба.

По думите му тази стратегия е пътят към главната цел - да обезпечи достъп до интернет на всички жители на Украйна. " Държавата в смарт телефона на всеки. Възможност да влияем на процесите в страната за всеки. Не единствено посредством типичен принадлежности, само че и благодарение на модерни технологии. Това е народна власт във допустимо най-широка форма - офлайн и онлайн ", акцентира президентът

Държавният глава сподели също, че украинците могат да се причислят към определянето на формалното име на тази стратегия, като вземат участие в онлайн анкета. " Изберете своя вид, вижте по какъв начин работи електронната народна власт, повлияйте на развиването на цифровата страна ", прикани президентът.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР