Украйна ще направи всичко възможно мисията на Международната агенция за

...
Украйна ще направи всичко възможно мисията на Международната агенция за
Коментари Харесай

Украйна решена мисията на МААЕ да стигне до Запорожката АЕЦ

Украйна ще направи всичко допустимо задачата на Международната организация за атомна сила (МААЕ) да дойде в Запорожката АЕЦ, до момента в който Русия продължава обстрелба по маршрутите , по които би трябвало да се движат представителите на задачата. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си послание, представено от " Укринформ ".

" Представители на МААЕ към този момент дойдоха у нас и ще посетят Запорожката атомна електроцентрала. Това е значима задача и ние вършим всичко допустимо тя да бъде безвредна и да работи на цялостен потенциал. За страдание, Русия не приключва провокациите точно в тези направления, откъдето би трябвало да дойде задачата на гарата. Но се надявам, че задачата на МААЕ ще може да стартира своята работа ", сподели той. 

Той добави, че ситуацията в АЕЦ и в Енергодар , в близките региони е извънредно застрашителна.
 Украйна чака от МААЕ освен изследване, само че и демилитаризиране на Запорожката АЕЦ
Украйна чака от МААЕ освен изследване, само че и демилитаризиране на Запорожката АЕЦ

След идването на задачата в Украйна бяха изложени редица претенции

" Окупаторите не напущат централата, не престават обстрелите и не изнасят оръжията и боеприпасите си от територията на АЕЦ. Те плашат личния състав на завода ни. Рискът от радиационна злополука заради съветските дейности не понижава нито за час ", означи президентът.

Както беше обявено, представители на МААЕ дойдоха в Киев и президентът Зеленски се срещна с генералния шеф на МААЕ Рафаел Гроси, който ще управлява задачата на организацията в Запорожката АЕЦ.

Междувременно ръководителят на кабинета на президента Андрий Йермак означи, че през днешния ден Р уската федерация е симулирала бойни дейности в Енергодар, обстрелвайки територията покрай Запорожката атомна електроцентрала, с цел да попречи на визитата на задачата на МААЕ.
 Русия и Украйна се упрекват взаимно за обстрели на Запорожката АЕЦ
Русия и Украйна се упрекват взаимно за обстрели на Запорожката АЕЦ

Не са наранени сериозни обекти и агрегати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР