Украйна се опитва да възстанови новите щети по електрическата си

...
Украйна се опитва да възстанови новите щети по електрическата си
Коментари Харесай

След руския обстрел: Украйна възстановява щетите по електропреносната мрежа


Украйна се пробва да възвърне новите вреди по електрическата си инфраструктура след вчерашния масиран съветски обстрел. Властите в страната оповестяват за прекъсвания на тока и водата в 14 района тази нощ, измежду които Харков и столицата Киев. Само за последните 24 часа са изумени най-малко 9 енергийни уреди.

Украйна е свалила 60 от 76 ракети, изстреляни от Русия в последната вълна от офанзиви, съгласно военния пълководец на Украйна Валерий Залужни. Той добави още, че някои ракети са изстреляни от съветска фрегата в Черно море.

Украинските управляващи оповестиха още за детонации и ракетни удари в столицата Киев, южен Кривий Рог, югоизточен Запорожие и североизточен Харков. Електричеството е краткотрайно прекратено в някои от огромните градове. Висши офицери от армията декларират, че главният фокус на Русия остава върху източните градове Бахмут и Авдиевка, само че също по този начин се пробва да получи по-силна опора в южния район Запорожие.

В същото време стана ясно, че съветският президент Владимир Путин е прекарал вчерашния ден с генералния си щаб и е разговарял със главнокомандващите на другите клонове на армията, участващи в така наречен „ специфична интервенция “ в Украйна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР