Украйна получи първите си системи за противовъздушна отбрана Nasams от

...
Украйна получи първите си системи за противовъздушна отбрана Nasams от
Коментари Харесай

Украйна получава системи за противовъздушна отбрана, докато Русия продължава въздушните удари

Украйна получи първите си системи за противовъздушна защита Nasams от Съединени американски щати и испански Противовъздушна отбрана комплекси Aspide, до момента в който Русия продължава акцията си на въздушни удари с ракети и безпилотни летателни апарати по електрическа инфраструктура, които провокираха спирания на тока в цялата страна, оповестяват " Файненшъл таймс " и БНР.

" Системите за противовъздушна защита Nasam и Aspide дойдоха в Украйна! ", написа в " Туитър " Олексий Резников, министърът на защитата на Украйна. " Тези оръжия доста ще укрепят армията на Украйна и ще създадат нашето небе по-безопасно ".

" Ще продължим да смъкваме атакуващите ни противников цели. Благодаря на нашите сътрудници: Норвегия, Испания и Съединени американски щати ", добави Резников.

Look who’s here!
NASAMS and Aspide air defence systems arrived in Ukraine!
These weapons will significantly strengthen and will make our skies safer.
We will continue to shoot down the enemy targets attacking us.
Thank you to our partners: Norway, Spain and the US.
— Oleksii Reznikov (@oleksiireznikov)

Nasams е система за противоракетна защита земя-въздух с дребен до междинен обхват, създадена взаимно от норвежката Kongsberg и американската Raytheon.

Противовъздушната система Aspide, създадена от Италия, пък беше предоставена на Киев от Испания.

Пристигането на системите идва седмици, откакто Украйна получи ракетни системи за противовъздушна защита Iris-T от Германия, първият подобен комплициран комплект, възложен на силите на Киев след нахлуването на Русия преди повече от осем месеца.

Украйна от дълго време приканва за съвременни общоприети системи за противовъздушна защита на НАТО, с цел да отбрани гражданската си инфраструктура, до момента в който нейните войски отблъскват съветските сили, окупиращи повече от 15 % от държавната територия в нейните източни и южни крайбрежни райони.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР