Украйна планира да показва из Европа изложба на опожарени руски

...
Украйна планира да показва из Европа изложба на опожарени руски
Коментари Харесай

Украйна ще показва из Европа унищожени руски танкове

Украйна възнамерява да демонстрира из Европа галерия на опожарени съветски бойни машини, с цел да притегли публичното внимание към спора, заяви организация " Блумбърг ".

„ Ще помогнем по този метод на гаранциите, че в Европа има съветски танкове, само че те са под формата на скрап ", съобщи министърът на защитата на Украйна Олексий Резников в изявление за полската телевизия " Полсат ". Украйна възнамерява изложбата да стартира първо във Варшава, след което да продължи в Берлин, Париж, Мадрид и Лисабон.

Киев твърди, че Русия е изгубила към 1477 танка и 3588 бронирани машини от началото на нашествието през февруари. Някои от опожарените ракети, танкове и други военни транспортни средства сега са изложени в центъра на Киев.

Русия не разкрива данни за загубите на танкове в Украйна. Нейните сили са унищожили 3696 украински танка и други бронирани военни машини от началото на войната, съобщи през вчерашния ден представителят на министерството на защитата Игор Конашенков, напомня " Блумбърг ".

Украйна упорства Съединени американски щати и европейските им съдружници да доставят повече оръжия за нейната войска, която е подложена на мощен обстрел от съветската артилерия в източната част на страната. Въпреки това в доста европейски страни наличието на войната избледнява в публичното схващане, а жителите от ден на ден се концентрират върху възходящата рецесия с разноските за живот.

Европейският съюз ще вземе решение по отношение на кандидатурата на Украйна за присъединение към блока тази седмица. Въпреки че водачите на Франция, Италия и Германия към този момент дадоха своята благословия, всички държави-членки би трябвало да дадат също единодушие за това.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР