Украйна оценява българската подкрепа за войната с Русия, но ще

...
Украйна оценява българската подкрепа за войната с Русия, но ще
Коментари Харесай

Украйна ще ни иска старо руско оръжие след изборите

Украйна прави оценка българската поддръжка за войната с Русия, само че ще желае още веднъж директна военна помощ от страната ни. Това съобщи посланикът на Украйна в България Н. Пр. Виталий Москаленко пред " Нова телевизия ". Той съобщи, че въпросът ще се повдигне след изборите и даже изрази увереност, че този път настояването ще бъде утвърдено от Народното събрание ни.

" Вярвам, че несъмнено решение ще се одобри от страна на България и тя ще провежда доставки на оръжие. Вярвам, че рано или късно България ще направи такова деяние. Тя би трябвало да даде остаряло съветско оръжие на Украйна . За сметка на това българската войска може да се превъоръжава със модерно натовско оръжие. Надявам се, че след изборите ние можем да повдигнем отново този въпрос и да го активираме ", разяснява Москаленко. Той добави, че и досега има помощ от България, само че тя не е изключително афиширана и е била посредством трети страни.

Москаленко сподели също, че България би трябвало да появи повече неотстъпчивост по въпроса с доставките на газ от Русия. " България би трябвало да бъде по-решителна и да схваща, че опасност има и тя няма да изчезне, в случай че се одобри решение (б.ред. - за доставка на газ от " Газпром " ). България е избрала да се движи като натовска и да върви по този път. Трябва да действа синхронно като цяла Европа. Има съмнения, размисли, свързани с газовите доставки, петрола и т. н... Въпреки това за мен е значимо, че България поддържа Украйна в нейната обективна битка и заема страната на правдата, поддържайки глобите против Русия... Украйна няма да се откаже от своите земи, единствено, с цел да има газ в Европа. Това няма да стане. Светът би трябвало да разбере, че това не е единствено наша война ", добави украинският дипломат у нас.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР