Украйна оцеля и победи зимния терор на Руската федерация, ЕС

...
Украйна оцеля и победи зимния терор на Руската федерация, ЕС
Коментари Харесай

Кулеба: Украйна победи зимния терор на Путин

Украйна оцеля и победи зимния гнет на Руската федерация, Европейски Съюз също не замръзна без съветски газ, макар " московското зложелателство ", написа във Facebook министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба.
 
На 1 март 2023 година Путин претърпя петото си огромно проваляне от началото на пълномащабната инвазия - Украйна победи зимния му гнет. Преживяхме най-трудната зима в историята си. Беше студени и мрачно, само че ние стояхме несъкрушими ", акцентира той.
 
Министърът добави, че " Европейски Съюз също победи, макар московското зложелателство не замръзна без съветски газ ".
 
" Един съвет към Русия: задушете се с газа си и се задавете с ракетите си ", написа Кулеба.
 
Според външния министър първото проваляне на Руската федерация е било, когато Украйна от първите минути на офанзивата не е разрешила на Путин да ги сковава посредством боязън.
 
" Второто е, когато осуетихме съветския проект за " светкавична война ". Украйна нито падна за три дни, нито за седем, нито за месец, нито за година. И в никакъв случай няма да падне ", изрично е мнението на Кулеба.
 
Третото проваляне беше нанесено на Руската федерация на дипломатическия фронт, акцентира външният министър, а четвъртото проваляне е загубата от Русия на огромен брой окупирани украински територии, в резултат на ефикасните дейности и контраофанзиви на ВСУ и останалите отбранителни сили на Украйна.
 
" До окончателната победа следва още сложен път. Но ние с вас към този момент знаем по какъв начин да победим. Трябва да работим за успеха всеки ден и да имаме вяра в Украйна ", увери той.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР