Украйна обяви, че няма да приема сделки с териториални отстъпки

...
Украйна обяви, че няма да приема сделки с териториални отстъпки
Коментари Харесай

Киев иска още санкции срещу Москва


Украйна разгласи, че няма да приема покупко-продажби с териториални отстъпки за Русия. Киев желае още наказания против Москва. Преговори за преустановяване на огъня, съгласно консултант на Зеленски, ще даде единствено повече време на Русия да възнамерява нова кървава атака.

Ситуацията в Донбас остава тежка и съветската войска се пробва да настава към Славянск и Северодонецк, съобщи президентът Зеленски, а съветникът му беше безапелационен.



„ Всяка отстъпка пред Руската федерация неотложно би довела до ескалация на войната. Така че войната няма да спре. След известно време руснаците ще струпат оръжия, жива мощ и ще стартират нова атака, още по-кървава и огромна, като вземат поради всички свои неточности “, сподели Михайло Подоляк – консултант на президента.

На пътя на съветското нахлуване в Донбас е градчето Соледар. Осеяно с кратери и големи дупки в градските паркове, по основните улици, жилищните блокове и нестихващия екот на войната.



„ Соледар е бил засипан от бомби. Вижте по какъв начин наподобява тази кухня. Това е нечий дом или е бил нечий дом. Въздушните удари в продължение на дни са оставили тези опустошения “, споделя Алекс Крауфорд - специфичен сътрудник на Sky News.

Много от локалните поданици в този момент са подземен, укриват се в остарели бункери от времето на Съветския съюз.

Най-тежки са борбите в целия регион на град Бахмут в Донецка област. Ракетeн удар унищожи постройката на университета за непознати езици в града. Над 1000 жилището и 11 образователни заведения са потърпевши в различен град – Лозова в харковска област, оповестиха локалните управляващи.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР