Украйна няма да позволи на никого да ѝ налага отстъпки

...
Украйна няма да позволи на никого да ѝ налага отстъпки
Коментари Харесай

Кулеба: Украйна няма да приеме отстъпки, направени зад гърба ѝ

Украйна няма да разреши на никого да ѝ постанова отстъпки като част от напъните за деескалация на опасността от спор с Русия. В това бе безапелационен украинският външен министър Дмитро Кулеба пред CNN.

Кулеба акцентира, че страната няма да одобри никакви взаимни отстъпки, които са ориентирани към усмиряване съветския президент Владимир Путин, само че са в прорез с ползите на Украйна, въпреки и на фона на опасенията, че Русия възнамерява ново навлизане в Украйна.

" Ако някой направи отстъпка зад тила на Украйна, първо, ние няма да приемем това. Ние няма да бъдем в позицията на страната, която подвига телефона, чува инструкциите на огромната мощ и ги следва ", отсече Кулеба.

Кулеба сподели, че не се съмнява в уговорката на Съединени американски щати да пазят Украйна, макар някои мнения, а макар изказването от предходната седмица на НАТО, че Алиансът е подготвен да пази своите членове, само че не и други страни. " Първо, президентът Байдън е персонално зает с Украйна. Той познава тази страна и не желае Русия да я унищожи ", убеден е Кулеба.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР