Франция ще прехвърли бойните си самолети Mirage 2000 на Украйна,

...
Франция ще прехвърли бойните си самолети Mirage 2000 на Украйна,
Коментари Харесай

Военен експерт: Предоставяйки Mirage 2000 на Украйна, Макрон демонстрира, че е преодолял страха си от Путин

Франция ще трансферира бойните си самолети Mirage 2000 на Украйна, заяви президентът на страната Еманюел Макрон. Париж ще поеме и образованието на украински водачи за тези самолети.

По този мотив военният специалист Петр Черник разяснява за УНИАН, „ миражите “ ще укрепят украинското небе и опциите на нашите отбранителни сили да пазят страната ни и отблъскват вражеските офанзиви “.

Запитън по какъв метод и по какъв начин ще се трансформират бойните качества на украинската авиация с приемането на самолетите Mirage 2000, Черник изяснява:

„ Бойните качества ще се подобрят, само че не би трябвало да считаме, че нещо доста съществено ще се промени. За да се промени нещо фундаментално, би трябвало да бъдат създадени най-малко 40 от тези самолети. Mirage 2000 не е нищо повече от френския еквивалент на изтребителите F-16. И въпреки всичко американските F-16, несъмнено, са по-добри, по-мощни и имат по-голям ракетен потенциал.

Според Черник това, което е повлияло на решението на Макрон да се реши на тази стъпка тъкмо в този момент, а не преди месец или шест месеца, има чисто политически темперамент – самобитна проява на Макрон, че персоналният му боязън от Путин към този момент е липсващ, което е доста значимо за политик от неговия сан.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР