Кристиян Николов от Варна с представения от него Ягуар от

...
Кристиян Николов от Варна с представения от него Ягуар от
Коментари Харесай

Ягуар от 1972 г. грабна наградата на публиката в 10-ото издание на Ретро парада в Русе

Кристиян Николов от Варна с показания от него Ягуар от 1972 година е огромният победител на публиката в 10-ото издание на Парада на ретро коли, който се организира през днешния ден в Парка на младежта. 318 участници от 7 страни бяха подредени на алея „ Перистери “, където русенци и посетители на града можеха да ги прегледат и да се снимат с тях. Събитието e под егидата на кмета на община Русе и се провежда от Авто-мото клуб „ РусчукЪ “ с финансовата поддръжка на Общинска фондация „ Русе – град на свободния дух “ и сътрудници от бизнеса.

„ Изключително прелестно е за мен да видя толкоз доста фенове на старите коли тук в Парка на младежта. Община Русе ще продължава да надгражда ретро парада с упоритостта той да стане най–големият в страната “, обърна се Пенчо Милков към уредниците на проявата и присъстващите. За своята поддръжка в развиването на ретро парада той получи специфична статуетка от Авто-мото клуб „ РусчукЪ “.

Наградата на кмета сграбчи Ангел Желев от Варна със своето Порше 912. Общинска фондация „ Русе – град на свободния дух “ отличи Анкута Петру от Румъния и неговия Фиат 850 Spider. Наградата на Авто-мото клуб „ РусчукЪ “ отиде при Николай Вълчев от Хасково и неговия автомобил VW Karmann Ghia.

Ретро парадът бе открит от заместник–кмета и ръководител на Управителния съвет на общинската фондация Златомира Стефанова, която също получи премия от авто–мото клуба за повсеместен принос в реализирането на форума.

Организаторите бяха планували богата съпътстваща стратегия, която в допълнение обогати събитието. В програмата със свои осъществявания се включиха младите гении от вокална група „ Слънце “ към Общинския детски център за просвета и изкуство с началник доктор Наталия Константинова, Мажоретен състав „ Екстрийм “ и Фолклорно танцово студио „ Зора “ при Общинския юношески дом. Специални гост–изпълнители на събитието бяха дует „ Мания “, които участваха и в първо издание на ретро парада.

Изкуството и ретро колите се сплотиха още веднъж посредством плана „ Чарът на русенската архитектура и изкуството на автомобилните инженери “, който се осъществя по Програма „ Култура “ на Община Русе от Авто – мото клуб „ РусчукЪ “. Изложба на художествените произведения, взели присъединяване в едноименния конкурс, се организира в границите на събитието, като публиката имаше опцията да гласоподава за най–добрата от тях. В рамките на плана бе видоизменен в произведение на изкуството и тролейбус от преносимия състав на „ Общински Транспорт Русе “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР