Украйна може да получи от Съединените щати най-новите американски високоточни

...
Украйна може да получи от Съединените щати най-новите американски високоточни
Коментари Харесай

Киев може да получи умни бомби с голям обсег от САЩ още в сряда

Украйна може да получи от Съединените щати най-новите американски високоточни ракети с огромен обхват GLSDB още в сряда. Това бизнес изданието Политико, като цитира свои източници. По-късно информацията беше от Ройтерс.

Според информацията изпращането на ракетите в Украйна е утвърдено след сполучливите им тествания на 16 януари над Мексиканския залив във Флорида.

Новината идва на фона на за Украйна от републиканците в Конгреса на Съединени американски щати. С помощта на Запада Киев се пази към този момент две години след непровокираната.

GLSDB са точно управляеми ракети с обхват на деяние 150 километра. Системата се състои от бомба с дребен диаметър и ракетен мотор. Тези самонасочващи се ракети с американско-шведски дизайн се изстрелват, в това число от установки HIMARS.

Киев ще получи най-новия вид на този арсенал, който се изстрелва от земята. Засега американската войска има на въоръжение единствено въздушна версия на тези ракети.

Според Ройтерс новото оръжие " ще разреши на Украйна да поразява цели на два пъти по-голямо разстояние от ракетите, които сега изстрелва с доставяните от Съединени американски щати системи HIMARS ". Това може да принуди Русия да реалокира оръжейните си хранилища по-далече от фронтовата линия, считат събеседниците на организацията.

Украйна се нуждае от GLSDB, с цел да добави лимитираната партида ракети ATACMS с обхват на деяние до 160 километра, които ѝ бяха предадени на Съединени американски щати при започване на есента.

От март 2023 година насам Министерството на защитата на Русия е съобщило за прихващане на ракети GLSDB най-малко четири пъти. Източници на Ройтерс настояват, че Съединени американски щати не са доставяли на Украйна никакви " умни бомби ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР