Украйна, която се стреми да осигури безопасни морски маршрути в

...
Украйна, която се стреми да осигури безопасни морски маршрути в
Коментари Харесай

В Украйна вече регистрират първите кораби, които желаят да преминат през Черно море

Украйна, която се стреми да обезпечи безвредни морски направления в Черно море, с цел да възобнови износа на зърно, стартира да записва кораби, които желаят да употребяват оповестения от нея по-рано тази седмица кулоар.

В четвъртък страната едностранно разгласи " филантропичен кулоар " в Черно море, с цел да бъдат освободени комерсиалните кораби, които са блокирани нейните пристанища, откогато Русия стартира пълномащабно навлизане в Украйна на 24 февруари 2022 година

Коридорът е ново тестване поради фактическата обсада, наложена от Русия, откакто предишния месец Москва се отхвърли от зърнената договорка, която позволяваше на Киев да изнася зърно.

Регистрацията към този момент е отворена и координаторът работи, заяви представителят на украинските Военоморски сили Дмитро Плетенчук.

Все още няма кораби, минали през този кулоар.

„ Разбира се, че всичко ще бъде под надзора на украинските въоръжени сили. Правим всичко по силите си, с цел да подсигуряваме сигурността “, сподели Плетенчук.

Русия не е споделила публично дали ще се съобрази с коридора за мореплаване, а транспортни и застрахователни източници показаха опасения за сигурността.

Украинските военноморски сили предизвестиха в изказване, че към момента има риск от мини в Черно море, както и военна опасност от страна на Русия.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР