Украсяването на салатата и изобщо на храната е почти толкова

...
Украсяването на салатата и изобщо на храната е почти толкова
Коментари Харесай

Съвети за украса на салати

Украсяването на салатата и въобще на храната е съвсем толкоз значително, колкото самото подготвяне. Когато с изключение на усет има и тип, ястието несъмнено е по-добро и му се любуваме повече.

Първото ни предложение за декорация е на салата от бяла ряпа – настържете я, овкусете я и я наредете в огромна паница или плато. Отгоре нареждате части маслини в кръг, по най- външния борд на салатата. След това още веднъж благодарение на маслини направете стрелки на часовник, като концепцията е да ги наместите на някой час.

За поставка на часовника можете да употребявате каквато и да е салата. Ако концепцията с маслините не ви е задоволително атрактивна, изрежете няколко ленти от пиперка и ги наредете като римски числа съответните часове. Стрелката също може да бъде от най-различни зеленчуци.

 Украса на Салати

Следващото предложение за украса е за шопска салата. Нарязвате си на шайби и продуктите, нареждате ред домати, от горната страна и малко по-навътре краставица – на същия принцип още веднъж домат. Така, до момента в който свършат продуктите.

В обособен съд си настържете сиренето и нарежете лука и посипете в края на зеленчуците. Най-отгоре на салатата би трябвало да има 3 – 4 части домат или краставица. Вземате няколко броя железни шишчета и в частта, където е ухото на шишчето, увивате няколко от обелките краставица.

Важно е да ги белите на по-тънко и на части. След това нанизвате по целия шиш обезкостени черни маслини. Забучвате най-отгоре на салатата и поднасяте. Стават като палмички.

 Салатна Украса

Още едно доста ефектно предложение – можете да си подредите салатата като комат любеница. Необходими са ви зелен бял, червен и черен цвят. Ние предлагаме да употребявате краставица, сварено пилешко с майонеза, домати и маслини. Настъргвате краставицата и я оформяте като динена кора, от вътрешната страна слагате смесените пилешко и майонеза.

След това редите части домат – хубаво е да нямат сърцевина, тъй като другояче ще пуснат сок и ще скапват типа на салатата. Като край сложете няколко половини маслини върху доматите – играят ролята на семките.

Ако просто желаете да си извършите разнообразни форми от зеленчуци – започнете с роза от домат. Трябва ви доста изострен нож, корав, само че узрял домат. Започвате да белите домата спираловидно и деликатно – опитвайте се да е отмерено.

След това развийте това, което към този момент обелихте като меката част на зеленчука, би трябвало да бъде към плота – започнете с онази част, която е от основата на домата. После започнете да увивате последователно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР