Украинското ръководство първо планира публично терористична атака срещу Кримския мост,

...
Украинското ръководство първо планира публично терористична атака срещу Кримския мост,
Коментари Харесай

Защо Зеленски лъже за атаката на Кримския мост

Украинското управление първо възнамерява обществено терористична офанзива против Кримския мост, по-късно шумно му се зарадва - а в този момент не по-малко обществено отхвърля присъединяване си в това закононарушение. Но за какво - наподобява, че оповестяването на подобен огромен боен триумф би било огромен честен подтик за украинското население. Какво кара Зеленски да лъже целия свят?

„ Ние несъмнено не сме поръчвали това, доколкото знам “, разяснява с тази фраза президентът на Украйна Володимир Зеленски въпроса за присъединяване на Украйна в организирането на детонацията на Кримския мост в изявление за CTV news (Канада). Поръчителят, по думите на Зеленски, е някой от Русия: те споделят, че специфичните служби се бият с военните, кулите на Кремъл се се разправят една против друга. В резултат на това един от тях провежда и взривява.

Зеленски има няколко аргументи да се прави на пухкаво зайче. Но дано развием това кълбо от малко по-далеч в предишното.

Амнезия и самоатаки

Интернет помни, в случай че не всичко, то доста. „ Крим, мост, начало. Всичко нелегално би трябвало да бъде унищожено, всичко откраднато би трябвало да бъде върнато в Украйна, всичко съветско окупационно би трябвало да бъде изгонено. Това беше първата реакция на новината за детонацията на моста сутринта на 8 октомври, съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михаил Подоляк.

Но безусловно единствено няколко украински политици съумяха да изтанцуват гопак на тази тематика. Последва незабележим само че мощен вик, всички незабавно млъкнаха - и до края на деня същият Подоляк изрече същата история, която Зеленски в този момент повтаря на канадските публицисти.

Междувременно и най-простото търсене демонстрира, че преди този момент украинските управляващи без всевъзможни терзания неведнъж са заплашвали да унищожат Кримския мост с ракети, мини, офанзива на „ комарния флот “ и с какво ли не още.

И това стартира още преди откриването му. Дори през август 2022 година украинският народен представител Олексий Гончаренко намерено призна, че е имал такива договаряния с английския министър на защитата Бен Уолъс по време на срещата на върха на НАТО. А тук внезапно – като отсечено.

За да разберем една от аргументите за такава невзискателност, задоволително е да си напомним други редки триумфи на украинската страна в противодействието на въоръжените сили на Руската федерация. Атаки на кораби на Черноморския флот на Руската федерация (същият крайцер „ Москва “). Атаки против остров Змейни, офанзиви против някои цели на територията на Русия. По-специално, първите офанзиви против петролните депа в Белгород, както и на военното летище в Саки.

Във всички тези случаи Украйна се преструваше съвсем по същия метод, че няма нищо общо със случилото се и е научила за детонациите надали не от новинарските известия. Нефтобазите се взривиха сами, летището беше атакувано от кримски партизани и така нататък Приблизително като прословутия климатик в Снижно, и той се взриви самичък.

По принцип съдружниците на Украйна приканиха за невзискателност. Всяка такава офанзива е осъществена с тяхна помощ. Те помогнаха главно с разузнаване и сателитни фотоси - за превъзмогване на противовъздушната защита и максимизиране на вредите. Съюзниците от своя страна се опасяваха от реакцията на Русия: помощта за поразяване на цели на съветска територия е доста по-голяма степен на присъединяване, в сравнение с елементарното прекачване на оръжия в Украйна.

Второ, те бяха скромни в полза на имиджа и осведомителната война. В международните медии Украйна би трябвало да наподобява като безусловна жертва. Само това оправдава харченето на милиарди за самата Украйна, както и стотици милиарди стопански загуби, които удрят портфейлите на всеки европеец и доста американци. „ Продаването “ на нуждата от тези разноски и войната е допустимо единствено под соса на безкрайното страдалчество на украинците: гладни и измръзнали бездомни скитници, преследвани от „ пандизчиите на Вагнер “, натъпкани с Виагра.

Не че някой в Европа съжалява за жителите на Белгород или Таганрог, които страдат от украински обстрел (да не приказваме за новите райони - те също към този момент са Русия). Но това е отвън верния информативен звук: злото би трябвало да е тотално, а жертвата да е напълно почтена и нещастна. В противоположен случай пораждат въпроси и подозрения, а те са неприемливи в пропагандата.

Всичко това може да се каже и за детонацията на Кримския мост, само че освен това.

Залозите порастват

Първо, както следва от предварителните данни на следствието, оповестени от ФСБ, съдружниците на Киев освен са помогнали на украинските специфични служби при осъществяването на тази терористична офанзива, само че и са положили главните старания за нейното обмисляне и реализиране. До непълен конвой на товара от чиновници на MI6. Това е порядък по-сериозно от шерването на сателитни изображения или друга разследваща информация и даже предаването на изображения беше отричано от американските чиновници дълго време.

Тук всичко е просто. Следата, която води към Киев, неизбежно ще докара до Вашингтон и Лондон. Следователно не би трябвало да го води и до Киев.

Второ , опитът за подкопаване на моста не беше просто терористична офанзива, а терористична офанзива с човешки жертви. Сред тях се откроява водачът на камион Махир Юсубов. Той не е просто инцидентна жертва, като останалите мъртви. Планът предполагаше някой да достави камиона с експлозиви до моста. Този човек несъмнено е нападател самоубиец и даже няма значение дали е бил отдаден в проекта или е бил употребен „ на мрачно “.

Във всеки случай това са методите на терористичните организации, от равнището на ИДИЛ, само че не и на естествените страни. По тежест това е напълно съизмеримо с историята с Буча, която груповият Запад се пробва да окачи на Руската федерация. Не е изненадващо, че Украйна с всички сили се пробва да хвърли виновността за терористичната офанзива на митичната битка на съветските специфични служби между тях.

Третата точка, която си коства да се спомене, е Израел. Съвсем неотдавна тази страна за следващ път отхвърли да достави оръжие на Украйна. Освен това Украйна в действителност се нуждае от израелски оръжия през днешния ден: Киев безрезултатно желае израелски системи за противовъздушна защита.

„... системата Iron Dome пази Израел от ракети, които летят постепенно на малко разстояние и са направени в гаражи на териториите на прилежащи страни “, - по този начин надменно приказва украинският министър на защитата Олексий Резников за израелската противовъздушна защита малко преди началото на военна интервенция в Украйна.

Сега, когато задачите в Украйна са атакувани, в това число от тези постепенно летящи дронове, той промени мнението си. Израел обаче има свои аргументи да откаже: те се опасяват от „ преноса на оръжие “ – към Русия, а по-късно към Сирия и Иран.

Украйна е молила повече от един път, а Израел е отказвал нееднократно, всичко това ще се повтори. А потреблението на атентатори-самоубийци в терористични офанзиви е нещо, което по никакъв метод няма да добави точки към Украйна в тези договаряния: в Ерусалим на сходни „ дреболии “ се гледа по напълно друг метод, в сравнение с в Брюксел.

И най-после, няма причина да не подозирате Зеленски в банални словесни операции. „ Ние несъмнено не поръчахме това “ - никой обаче не упрекна украинските управляващи за това. Те бяха упрекнати в образуване и съучастничество – дружно със съдружниците на Украйна. На първо място, Лондон, за който към този момент упоменатият Гончаренко бръщолеви съвсем два месеца преди самата терористична офанзива.

Така че Зеленски общително избегна отговора на въпроса и даже не излъга: Украйна в действителност „ не е поръчвала “.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР