Украинското министерство на отбраната съобщи, че въоръжените сили на страната

...
Украинското министерство на отбраната съобщи, че въоръжените сили на страната
Коментари Харесай

Специалните пратеници на bTV: Лошото време възпрепятства морски десант на Одеса


Украинското министерство на защитата заяви, че въоръжените сили на страната " краткотрайно " са изгубили достъп до Азовско море.

В петък Руските сили оповестиха, че силите й " стягат примката " към пристанищния град Мариопул, където съгласно оценките 80 % от жилищата са наранени, а към 1000 души е допустимо да са към момента затрупани в неподготвено бомбоубежище под опустошения от обстрела спектакъл.

Мариупол заема стратегическо място на брега на Азовско море и е цел на съветската инвазия още от началото й на 24 февруари.

Градът се намира на пътя сред анексирания от Русия Кримски полуостров на запад и Донецка област на изток, която отчасти се управлява от проруските сепаратисти.

По последна информация в рамките на Украйна вътрешно разселени са към 7 милиона души, а към 3 милиона са напуснали страната. Това значи, че всеки четвърти украинец от началото на спора към този момент е бил заставен да напусне мястото, където живее и да се засели на друго място.

В Измаил тази заран в към 5:00 ч. дойде следващ трен с бежанци. Които отсам се или остават в този район, който към момента е относително спокоен или се насочат към Румъния и Молдова и надлежно поемат към други страни в Европа, оповестяват специфичните пратеници на bTV.

Освен данните за стягане на примката към Мариупол, в същия миг идва и информация за това, че украинската войска е съумяла да освободи периметър към 70 км към Киев.

В същия миг град Одеса, който е различен пристанищен град на Черно море, също чака съветски морски десант. Преди към седмица имаше данни за това, че един съветски транспортен съд е потънал. Оттогава данни от сателитни фотоси демонстрират, че кораби, които са потеглили от полуостров Крим са се насочили към града.

Времето съгласно данни на военните е неприятно и през идващите два дни е малко евентуално да се случи подобен десант. Украинските сили са безапелационни, че са подготвени да отхвърлен съветския десант.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР