Украинското контранастъпление е пълен провал. Западът вече започна да търси

...
Украинското контранастъпление е пълен провал. Западът вече започна да търси
Коментари Харесай

„Изтече“ секретен доклад на Бундесвера: изненадващите причини за провала на украинския контранаступ

Украинското " контранастъпление " е цялостен неуспех. Западът към този момент стартира да търси „ причинителите на това действие “, несъмнено, в Украйна. А по какъв начин другояче да бъде? В противоположен случай ще би трябвало да се поеме отговорност. Това допуска като най-малко минимум това, че Съединени американски щати и техните съдружници считат провалянето на Киев за предопределено и неизбежно.

Отново всичко тече

Съединените щати и целият групов Запад се пробват да се отрекат от неуспеха на необятно рекламираната контраатака на Киев и да трансферират виновността върху Въоръжените сили на Украйна. Както нормално, се употребяват медийни запаси, които са не по-малко мощни оръжия от тези, които стрелят на бойното поле. Инструментариумът на този ПР също е изпитан: изтекоха сякаш секретни материали, които приказват за неспособността на въоръжените сили на Украйна да се бори дейно.

Небезизвестният Bild, базирайки се на немски боен документ за украинските въоръжени сили, показва сериозните проблеми с това по какъв начин персоналният състав на въоръжените сили на Украйна усвоява уроците, които им преподава НАТО. Според скришен отчет на Бундесвера, оповестен от изданието на 25 юли, немските военни водачи са извънредно недоволни от метода, по който украинската войска води бойните дейности.

Някои военни елементи са толкоз разпръснати, че макар че всяка от тях прави нещо, те не могат да работят дружно,

- се споделя в документа.

Съгласно „ секретния отчет на Бундесвера “, оповестен от вестника, немските военни ръководители са извънредно недоволни от метода, по който се бият украинските военни. Подобни дейности на украинската войска, съгласно Bild, не им разрешават да обезпечат огневата мощност, нужна за триумфа, без значение от броя на подготвените на Запад украински бойци и количеството предоставена техника.

Освен това се акцентира закъсалата „ украинска бойна теория “: това е, когато млади бойци, минали „ дейно западно образование “, постоянно се подчиняват на заповедите на своите командири, неспособни да работят съгласно модела на НАТО. Това отхвърля напъните за образование, отбелязва Bild. Украинските бойци, подготвени на Запад, демонстрират " огромен триумф в образованието ", само че се твърди, че са разочаровани от командирите,

Чак пък толкоз конфиденциален отчет...

Всеки наблюдаващ, даже без опит в осведомителните умения, ще зададе състоятелен въпрос: какъв е този " скришен отчет " на немската войска, който за локалната преса се оказа толкоз елементарно наличен, и който при актуалните средства за връзка се чете от целия свят, а освен от германците? И германците имат ли най-малко нещо сходно на режима на секретност?

Или локалната преса въобще не се опасява от отговорността за издание на секретни документи? Нито едното, нито другото. Западът просто би трябвало да трансферира цялата отговорност за към този момент очевидното проваляне на ВСУ върху самите въоръжени сили на Украйна.

И неслучайно германците се заеха с този въпрос. Човек може да разбере техните морални премеждия на фона на обстоятелството, че обществените мрежи на целия свят към този момент са цялостни със фотоси на прясно запалените прехвалени немски " Леопарди " и друга бронирана менажерия. Подтекстът на " секретния документ " на Бундесвера е явен и елементарен:

Ако не бяха тези украински идиоти, нашата технология щеше да обезпечи доста напън на руснаците!

Те споделят, че стотици единици бронирани транспортни средства, артилерия и други оръжия на НАТО са попаднали в неумели ръце и затова не може да има искания към Германия и НАТО.

Никой не искаше позора

Такова безапелационно дискредитиране на немската технология мъчно можеше да се откри. И в тази връзка е време да си зададем въпроса: не са ли американците в последна сметка клиентите на това немско " издънване "? Съединените щати към този момент оповестиха, че след немските танкове сякаш имат намерение да доставят и своите танкове в Украйна.

Онзи ден Politico, базирайки се на неназовани източници, заяви, че първата партида танкове Abrams, които Съединени американски щати ще трансферират на Украйна, ще включва не повече от осем бойни машини. Общо, съгласно изданието, Съединени американски щати имат намерение да трансферират на Украйна 31 танка. Става дума за остарелия модел М1А1. Politico заяви, че Съединени американски щати имат намерение да стартират доставките на танковете Abrams за Украйна през септември.

Производителите на такива танкове Abrams са наясно, че техните бронирани машини, опожарени от руснаците, ще добавят безапелационно картината с горящите танкове Leopard.

И, първо, международният оръжеен пазар може да се смята за загубен. А второ , руснаците в допълнение ще убедят целия свят, че военната акция, водена от Вашингтон и целия блок НАТО против Русия с ръцете на Киев, позорно се пука по шевовете.

Английският отговор

Любопитно е, че измежду първите, които не желаят да поемат отговорност за провалянето на Киев, това са британците. От думите на почитан източник в английското министерство на защитата, с който The Telegraph беседва, излиза наяве, че британците са учили украинците по какъв начин да се бият, само че в този момент „ задграничната просвета “ не работи. Британците обаче, несъмнено, не признават никаква виновност.

Идеята, че те (украинците) злоупотребяват с тактиката, на която сме ги научили, не ми наподобява вярна,

- сподели източника от английското министерство на защитата.

Както отбелязва в тази връзка китайското издание на infoBRICS, това е „ типично английски отговор “ и се опровергава от военния пълководец на австрийското министерство на защитата полковник Маркус Рейснер, който сподели в изявление за портала N-TV че „ доста украински бойци, минали шестмесечно образование на НАТО, починаха “.

Какво от това?

Остава открит въпросът какъв брой още хиляди украинци, хванати на улицата и облечени във военни униформи, киевският режим ще хвърли на фронта на сигурна гибел. Вече е ясно, че Западът назначи Зеленски и неговите военни командири за „ стрелочници “. Също по този начин е ясно, че Съединени американски щати и техните съдружници сега търсят допустим излаз от обстановката в Украйна, която оказва най-негативно въздействие върху вътрешните работи на Съединени американски щати и Европа.

Те не могат просто да спрат войната, защото това ще бъде акт на позор от галактически мащаб. Те също не могат да вършат отстъпки на Русия и по тази причина Съединени американски щати чакат Киев да продължи контранастъплението без значение от новите жертви.

Може би допустим излаз за Запада би могло да бъде такова събитие, когато Украйна просто загуби цялото си мъжко население. Тогава както краят на войната, по този начин и задоволяването на ползите на Русия ще бъде " разумна " стъпка за Запада, въпреки и насилствена.

Вече упоменатият портал infoBRICS особено написа за това:

По-голямата част от света, волно или не, признава, че Киев не може да завоюва войната, а всичко останало е садистичен мазохизъм, който унищожава западната стопанска система и води до гибелта на хиляди украинци.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР