Украинското командване разработва маршрути за евакуация на жителите на Крим

...
Украинското командване разработва маршрути за евакуация на жителите на Крим
Коментари Харесай

Подоляк: Украйна се готви за активна деокупация на Крим

Украинското командване създава направления за евакуация на жителите на Крим - ако желаят " да изоставен полуострова по време на дейна деокупация " . Това написа в " Туитър " Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, представен от Руската работа на Би Би Си, съобщи News.bg.

" Ясно е, че за Украйна животът на жителите е категоричен приоритет ", написа той, като помоли кримчаните " да стоят надалеч от военни уреди и да ревизират укритията ".

Какво тъкмо е имал поради Подоляк под " дейна деокупация " не се прецизира, само че най-вероятно става дума зав южната част на страната което може да има за последна цел връщане на анексираната Автономна република Крим от Москва през 2014 година, под контрола на Киев.

На 29август, че " тази война, почнала с окупацията на нашия Крим от Русия, с опит за завладяване на Донбас, би трябвало да завърши точно там - в освободения Крим, в освободените градове на Донбас, с достигането на нашите войски до държавната граница на Украйна. Винаги сме имали поради тази цел. Ние не забравяме за това. "

На 23 август в границите на онлайн-конференцията на самодейността " Кримска платформа " да възвърне украинското ръководство над анексирания от Русия Крим , ход, който съгласно него ще помогне за възобновяване на " международния ред и закон ".

Как Русия окупира Крим?

През февруари и март 2014 година Русия нахлу и след това анексира Кримския полуостров от Украйна. Това събитие се случи след Майдана в Киев и е първият стадий от по-мащабната Руско-украинска война.

Събитията в Киев, които смъкнаха украинския президент Виктор Янукович, провокираха демонстрации против новото украинско държавно управление. На 27 февруари съветски военни без отличителни знаци превзеха стратегически обекти в Крим. Това докара до установяването на проруското държавно управление на Аксьонов в Крим и оповестяването на независимостта на Крим на 16 март 2014 година след незачитан от международната общественост референдум. Русия публично включи в състава си Крим на 18 март 2014 година

Украйна и доста други страни осъдиха анексирането и го считат за нарушаване на интернационалното право. Анексирането докара до това, че другите членове на тогавашната Г-8 отстраниха Русия от групата и постановиха наказания. Общото заседание на Организация на обединените нации също отхвърли референдума и анексирането, като одобри резолюция, потвърждаваща " териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР