Украинският военен експерт Александър Коваленко сравни повреждането на руския самолет

...
Украинският военен експерт Александър Коваленко сравни повреждането на руския самолет
Коментари Харесай

Сравниха взрива на руския самолет край Минск с потапянето на крайцера Москва

" Украинският боен специалист Александър Коваленко съпостави повреждането на съветския аероплан А-50 с потапянето на флагмана на съветския черноморски флот " Москва ", това написа  медията от Киев УНИАН.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9655
" Щетите, които понесе страната–агресор, са големи. Производствената цена на машина от подобен вид е най-малко 330 милиона $. Русия има общо девет такива апарата ", добави той.  

" Все още не разполагаме с данни дали Русия ще ремонтира самолета. Със сигурност обаче поправката му ще бъде затруднена. В пакета на икономическите наказания против Русия влиза и възбрана за снабдяване на електронни съставни елементи, които са доста нужни за техническото съоръжение на самолетите ", сподели още експертът.

По думите на Коваленко взривяването на А-50 може да се съпостави с потъването на флагмана на съветския Черноморски флот " Москва ". Крайцерът бе потънал след украински обстрел на 14 април. Това бе първата огромна загуба на бойното поле, понесена от агресорите.

Както към този момент екипът на писа, няколко гърмежа повредиха съществено самолета, ситуиран на летището в селището Мачулишчи край Минск.

Официално Беларус отхвърли да е имало случай. Днес обаче президентът на страната Александър Лукашенко свика заседание с присъединяване на ръководителите на военното и вътрешно министерства, и специфични служби. Пред тях той съобщи: Външни сили се пробват да дестабилизират страната ни.

Лукашенко също подреди да бъде засилена защитата по границите на Беларус.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР