Украинският вицепремиер и министър на реинтеграцията на окупираните територии Ирина

...
Украинският вицепремиер и министър на реинтеграцията на окупираните територии Ирина
Коментари Харесай

Призовават украинците да се евакуират от 3 области

Украинският вицепремиер и министър на реинтеграцията на окупираните територии Ирина Верешчук се обърна към жителите на Луганска, Донецка и Харковска област и ги прикани да се изтеглят .

Това е съобщила пресслужбата на министерството в публикувано известие по украинските медии.

Верешчук изясни, че изтеглянето на окупационните войски от Киевска и Черниговска област не е жест на благосклонност преди нов кръг от договаряния, както се пробват да го показват съветските публични лица. Това беше жест на желязна воля от страна на нашата войска, управляващите и целия украински народ.

За страдание, споделя тя, всички би трябвало да сме подготвени за по-нататъшна ескалация.

" Ето за какво ръководителите на военните администрации в Харковска, Луганска и Донецка област приканват цивилното население да напусне границите на региона и вършат всичко допустимо, с цел да провеждат евакуацията ", акцентира Верешчук.

По думите на Верешчук това е належащо да стане в този момент, тъй като по-късно хората ще се окажат под обстрел и опасност от гибел. " Те няма да могат да създадат нищо против него, а ние няма да можем да им помогнем. Защото ще е съвсем невероятно да спрем пожара. Трябва да се евакуираме, до момента в който към момента има късмет. Докато към момента има подобен късмет ", повтаря министърът.
 Русия упреква Украйна за провалената евакуация в Мариупол
Русия упреква Украйна за провалената евакуация в Мариупол

За страдание, добре проведените и готови филантропични интервенции за избавяне на поданици на Мариупол и непознати жители бяха цинично нарушени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР