Украинският самолетостроителен завод Антонов преминава към производство на безпилотни апарати

...
Украинският самолетостроителен завод Антонов преминава към производство на безпилотни апарати
Коментари Харесай

Украинският авиозавод Антонов ще произвежда безпилотни апарати

Украинският самолетостроителен цех " Антонов " минава към произвеждане на безпилотни апарати вместо самолети, с цел да отговори на потребностите на украинската войска в отпора ѝ против съветската експанзия.

Агенция Reuters заяви, че в „ Антонов “ е открит нов център за безпилотни летателни апарати " за разширение на опциите за произвеждане на безпилотни системи и оказване на поддръжка на частните производители на безпилотни системи от позиция на опит и даване на услуги ". Информацията е позована на информация от " Укроборонпром ".

" Антонов " и по-рано е проектирал и произвеждал дронове, само че главно направление в активността му преди войната беше производството на товарни самолети. Опитът от това произвеждане може да бъде потребен при основаването на безпилотни апарати с отдалечен обхват, способни да нанасят удари в дълбочина по територията на Русия.

В този цех е основан най-големият аероплан в света – именитият Ан-225 " Мрия " (в превод от украински - " Мечта " ). Той беше опожарен при съветска офанзива през февруари 2022 година

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР