Украинският президент Володимир Зеленски заяви в емоционално обръщение към украинците

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви в емоционално обръщение към украинците
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Когато Русия нахлу, Украйна се роди отново

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в прочувствено послание към украинците по случай 31-та годишнина от независимостта, че когато на 24 февруари Русия е нахлула, Украйна се е родила още веднъж, и добави, че Киев ще си върне анексирания Крим и окупираните региони на изток, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В авансово записаната тирада, която съответства с навършването на половин година от началото на съветската инвазия, Зеленски сподели, че за Украйна войната към този момент няма да свърши, когато има мир, а когато Киев победи.

" Няма да търсим взаимно схващане с терористите, завършек на войната ще постави само успеха ", безапелационен бе той.

Зеленски означи, че украинците са се обединили и към този момент има нова нация, която се е появила на 24 февруари в 4 ч. сутринта (тогава стартира специфичната военна интервенция на Русия, бел. ред.). Тя не се е родила, а се е възродила, акцентира президентът.

" Ние няма да търсим взаимно схващане с терористите. Въпреки че разбираме съветски език, който те пристигнаха да пазят. И убиха хиляди хора, които пристигнаха да освобождават ", посочи той.

Зеленски означи, че на украинците през днешния ден им е по-близък Борис Джонсън, който приказва на британски, в сравнение с " убийците, й отметил, насилниците и мародерите, който всичко вършат " по съветски ".

" Няма да седнем на масата на договарянията поради боязън, с револвер, опрян в слепоочието. За нас най-страшното желязо не са ракетите, самолетите, танковете, а веригите. Не окопите, а оковите ", акцентира той.

" Ние не търгуваме със своите земи, нито с хората си - всичките 25 района, без каквито и да било отстъпки или взаимни отстъпки. Донбас - това е Украйна. И ние ще си го върнем, без значение по какъв метод. Крим - това е Украйна. И него ще си върнем. По какъвто и да е метод ", безапелационен бе Зеленски.

Най-лошият сюжет за съветско военно навлизане към този момент е зад тила ни; сега Украйна е навлязла във фаза на стабилизиране на обстановката на бойното поле. Това съобщи в изявление за Си Ен Ен украинският министър на защитата Олексий Резников, съобщи Укринформ.

" Намираме се в етап на стабилизиране на бойното поле посредством нищожно напредване на подразделения и сме основали там огромен брой положителни средства за въздържане ", сподели министърът.

По думите му Украйна е на прага на нов стадий от войната. Украинските въоръжени сили са почнали контранастъпление " в друга посока ".

Украинският политик подрежда " синдрома на умората " в интернационалната общественост измежду главните закани в битката на страната му с Русия.

" Наричам това синдром на умората. За мен това е една от основните закани. Трябват дейности по отношение на тази опасност. Трябва да питаме хората. Защото това е доста, доста рисково за нас ", сподели министърът.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР