Украинският президент Володимир Зеленски заяви в емоционално обръщение към украинците

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви в емоционално обръщение към украинците
Коментари Харесай

Зеленски: Когато Русия ни нападна, Украйна се роди отново

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в прочувствено послание към украинците по случай 31-вата годишнина от независимостта, че когато на 24 февруари Русия е нахлула, Украйна се е родила още веднъж, и добави, че Киев ще си върне анексирания Крим и окупираните региони на изток, съобщи Ройтерс.

В авансово записаната тирада, която съответства с навършването на половин година от началото на съветската инвазия, Зеленски сподели, че за Украйна войната към този момент няма да свърши, когато има мир, а когато Киев победи.

Най-лошият сюжет за съветско военно навлизане към този момент е зад тила ни; сега Украйна е навлязла във фаза на стабилизиране на обстановката на бойното поле. Това съобщи в изявление за Си Ен Ен украинският министър на защитата Олексий Резников, съобщи Укринформ.

" Намираме се в етап на стабилизиране на бойното поле посредством нищожно напредване на подразделения и сме основали там огромен брой положителни средства за въздържане ", сподели министърът.

По думите му Украйна е на прага на нов стадий от войната. Украинските въоръжени сили са почнали контранастъпление " в друга посока ".

Украинският политик подрежда " синдрома на умората " в интернационалната общественост измежду главните закани в битката на страната му с Русия.

" Наричам това синдром на умората. За мен това е една от основните закани. Трябват дейности по отношение на тази опасност. Трябва да питаме хората. Защото това е доста, доста рисково за нас ", сподели министърът.

Междувременно президентът на Беларус Александър Лукашенко поздрави народа на Украйна по случай днешния Ден на независимостта, съобщи ТАСС, като се базира на пресслужбата на беларуския водач.

" Убеден съм, че днешните несъгласия не ще могат да разрушат вековните основи на откровените добросъседски връзки сред народите на двете страни ", се споделя в поздравлението.

Лукашенко акцентира, че Беларус и отсега нататък ще продължи " да се афишира за опазване на единодушието, за развиване на другарските, изпълнени с взаимно почитание контакти на всички нива ".

Беларуският държавен водач пожелава на украинците спокойно небе, приемливост, геройство, мощ и триумфи във възобновяване на достойния живот. 

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР