Украинският президент Володимир Зеленски заяви след днешния руски удар с

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви след днешния руски удар с
Коментари Харесай

Зеленски показа пораженията в Киев от балистични ракети и поиска от Запада още системи за ПВО

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи след днешния съветски удар с балистична ракета по Киев, че страната му се нуждае от спомагателни системи за противовъздушна защита, оповестиха Укринформ и Българска телеграфна агенция.

В коментар на страницата си в обществената мрежа „ Facebook “ президентът благодари на избавителните екипи, полицията и всички служби, взели участие в елиминирането на последствията от съветския удар от тази заран.

„ Руските терористи изстреляха балистична ракета по Киев. За жал, пострадаха домове в един елементарен градски квартал. […] Отломките се разчистват “, съобщи Зеленски, който също по този начин разгласява фотоси, показващи последствията от съветския удар.

„ Повтаряме украинското искане за спомагателни системи за противовъздушна защита, които да обезпечат сигурност за нашите градове и ще спасят животи. Всички ние, които почитаме и пазиме живота, би трябвало да сложим завършек на този гнет “, добави президентът.

Тази заран в Киев бяха регистрирани няколко детонации. Командирът на Военновъздушни сили на Украйна Микола Олешчук рапортува за свалянето на две балистични ракети, изстреляни от съветските сили към Киев от територията на Крим.

Украинските управляващи оповестяват за минимум 10 ранени, съобщи Ройтерс.

Според нанни на министерството на културата при удара е унищожена част от постройката на Държавната академия по декоративни и приложни изкуства и дизайн " Михайло Бойчук ".

" При нахлуване против Киев тази заран, вследствие на падащи фрагменти от ракета, изстреляна от Руската федерация, централната част на постройката на Киевската държавна академия по декоративни и приложни изкуства и дизайн " Михайло Бойчук " бе разрушена, по-специално спортната зала, конгресната зала и изложбеният център. На пространствата на факултетите и аудиторията на институцията са нанесени обилни вреди ", се показва в известието.

Според предварителната информация са били ранени двама души, които са настанени в болница. От министерството допълват, че допустимо най-скоро ще бъде направена оценка на вредите и ще бъдат подхванати ограничения за незабавна реорганизация на разрушените обекти.

Няколко детонации отекнаха в Киев в понеделник сутринта. Военновъздушната защита е прехванала две балистични ракети, изстреляни от съветските сили към Киев, заяви командващият на украинските военновъздушни сили Микола Олешчук. Фрагменти от ракетите са паднали в няколко киевски региона.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР