Украинският президент Володимир Зеленски заяви на срещата на върха в

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви на срещата на върха в
Коментари Харесай

Зеленски на форума в Давос: Путин е хищник, който не се задоволява със замразени продукти

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи на срещата на върха в Давос, че Путин ще продължи нашествието си в Украйна, даже в случай че боевете на обширния фронт спрат, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Нахлуването на съветската войска в Украйна провокира яростни и скъпоструващи боеве, само че през последната година фронтовата линия съвсем не се е изместила.

" След 2014 година имаше опити за заледяване на войната в Донбас ", сподели Зеленски във връзка с индустриалния изток на страната си.

" Имаше доста авторитетни гаранти - канцлерът на Германия, президентът на Франция, само че Путин е див звяр, който не се задоволява със замразени артикули " , сподели той на международния политически хайлайф.

Украинският президент имаше поради договарянията в Минск сред Германия, Франция, Украйна и Русия, които целяха да бъде комплициран завършек на сраженията сред украинските военни и подкрепяните от Кремъл сепаратисти, окупирали през 2014 година обширни територии в Източна Украйна.

Украинските публични лица постоянно акцентират тези кръгове от договаряния в столицата на Беларус като доказателство, че договарянията с Москва са безсмислени, защото Кремъл е наредил нахлуването в Украйна макар споразуменията за преустановяване на огъня.

Зеленски употребява сцената в Давос, с цел да каже на аудиторията, че съветският водач има експанзионистични цели, надхвърлящи даже границите на Украйна.

" Ако някой си мисли, че става дума единствено за нас, единствено за Украйна, той се лъже радикално ", сподели той.

" Възможните направления и даже периоди за нова съветска експанзия отвън Украйна стават все по-очевидни ", твърди украинският водач.

Зеленски съобщи, че с цел да може Киев да съветските нашественици, неговите сили се нуждаят от помощ от Запада за подсилване на военния си потенциал във въздуха.

" Трябва да спечелим въздушно предимство за Украйна ", акцентира Зеленски.

" Партньорите знаят какво е належащо и в какво количество ", сподели той и добави: " Това ще разреши прогрес по суша ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР