Украинският президент Володимир Зеленски заяви на брифинг, че се извършват

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви на брифинг, че се извършват
Коментари Харесай

Володимир Зеленски потвърди началото на украинското контранастъпление

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи на брифинг, че се правят контранастъпателни и отбранителни дейности против съветските сили в Украйна и че украинските военни са позитивно настроени, съобщи УНИАН.

" В Украйна се организират контранастъпателни и отбранителни дейности, на какъв стадий, няма да кажа в детайли... Трябва да се има религия в нашите военни, а аз им имам вяра. Ежедневно съм в контакт с нашите командири в другите посоки ", добави украинският президент.

" В момента всички са настроени позитивно. Предайте това на Путин ", сподели с усмивка Зеленски, застанал до отишлия на посещаване в Киев канадски министър председател Джъстин Трюдо.

Руската войска от шест дни оповестява за масирани украински офанзиви, основно по южния фронт, отбелязва Франс прес. Вчера съветският президент Владимир Путин съобщи, че украинските сили са почнали контранастъпление против руснаците, само че че няма да реализират задачите си и че понасят тежки загуби.

Украйна от месеци споделя, че възнамерява контраатака за отвоюване на окупираните от Русия територии на изток и на юг. Тя обаче пазеше прецизно безмълвие по отношение на осъществяваните интервенции и до момента отхвърляше да е почнала главната си интервенция, означи Ройтерс.

Британското министерство на защитата споделя, че Украйна е провела огромни интервенции през последните 48 часа и че тук-там са били пробити съветските отбранителни линии. " В някои региони украинските сили евентуално са постигнали добър прогрес и са проникнали в първата линия на съветската защита. В други напредъкът на украинските сили е бил по-бавен ", се споделя в изказване на ведомството.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР