Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че страната му и

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че страната му и
Коментари Харесай

Визитата на Зеленски у нас през погледа на световните медии

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през днешния ден, че страната му и България са се договорили за по-активно съдействие в региона на защитата и че той е поканил София да взе участие във възобновяване на Украйна, се споделя в обява на Ройтерс, представена от Дарик.

На взаимна конференция с българския министър-председател Николай Денков той благодари на домакините си за поддръжката, която оказват в битката на Украйна против съветските сили, почнали пълномащабната си инвазия преди повече от 16 месеца.

Зеленски разиска с българските управляващи военната помощ при днешното си посещаване в българската столица, по време на което Народното събрание на България изрази поддръжката си за влизането на Украйна в НАТО след края на войната с Русия, означи Асошиейтед прес.

В късата си аудиенция по покана на новото прозападно държавно управление на България Зеленски разиска също по този начин европейската интеграция и двустранното съдействие в региона на енергетиката.

Единствените обединения в Народното събрание, които не утвърдиха декларацията в поддръжка на участието на Украйна в НАТО, са Българската социалистическа партия, правоприемник на комунистическата партия с проруски позиции, както и ултранационалистическата " Възраждане ", която намерено поддържа Русия в експанзията ѝ против Украйна, уточни ЕФЕ.

Визитата на Зеленски бе осъществена месец след встъпването в служба на демократичен кабинет в София, който реши да промени политическия курс след серия служебни държавни управления, които бяха срещу изпращането на каквато и да било военна помощ на Киев, означи Франс прес.

България, членка на Европейски Съюз и НАТО, само че исторически и културно близка с Москва, е надълбоко разграничена по тематиката за оръжейните доставки за Украйна. На процедура обаче оръжейните фабрики работят на цялостни обороти от началото на съветската инвазия в Украйна. Миналата година износът на българския военнопромишлен комплекс доближи съгласно оценки 4 милиарда евро – три пъти над предходния връх от 2017 година, добавя Агенция Франс Прес.

По-късно денем Зеленски срещна съпротива против изпращането на бойна техника на Украйна от страна на българския президент Румен Радев. Въпреки че президентският пост в България е значително параден, той дава солидна платформа за въздействие върху публичното мнение. Голяма част от популацията има проруски благосклонности, дължащи се на историческите и културните връзки сред двете страни, означи АП.

Българското либерално-консервативно държавно управление към този момент утвърди нов пакет военна помощ за Украйна през юни. От началото на войната България е приела и десетки хиляди украински бежанци, уточни ДПА.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР