Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че разследващите са получили

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че разследващите са получили
Коментари Харесай

Зеленски: Руснаците изнасилват масово, има поругано бебе

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през днешния ден, че проверяващите са получили известия за " стотици случаи на обезчестяване " в региони, окупирани преди този момент от съветски войски, в това число полови похищения над дребни деца, съобщи БГНЕС.

Руските войски са упрекнати в необятно публикувани зверства в цялата страна, изключително в регионите към Киев, от които се изтеглиха.
Москва отхвърля обвиняванията.

„ В региони, освободени от окупаторите, продължава следствието на военни закононарушения, осъществени от Русия “, сподели Зеленски пред литовските депутати посредством видеовръзка. „ Почти всеки ден се откриват нови всеобщи гробове. Събират се показания. Хиляди и хиляди жертви. Стотици случаи на изтезания. Телата не престават да се намират в канализацията и мазетата ", добави той.

" Регистрирани са стотици случаи на обезчестяване, в това число такива на млади девойки и доста дребни деца. Дори на бебе! "

Литовският президент Гитанас Науседа отговори на последното изказване, като сподели: „ Просто е невероятно да си представим по-голям смут “. Документирайки разкази на жертви, правозащитните организации споделят, че изнасилването се употребява като „ оръжие във войната “ в Украйна. Една украинка сподели пред Агенция Франс Прес, че е била полово нападната от двама съветски бойци, откакто те научили, че брачният партньор й е боец.

Шестима души, убити с патрони, бяха открити в мазе на къща в покрайнините на Киев, заяви украинската основна прокуратура, съобщи Франс прес. Става дума за източно предградие на Киев, откъдето съветската войска се изтегли в края на март.

" Труповете на шестима цивилни с огнестрелни рани бяха открити в мазето на къща ", споделя украинската основна прокуратура в " Телеграм ". Към известието има фотография на труповете. Прокуратурата разяснява, че е почнало следствие. " Според първите детайли от следствието, военни от Руската федерация са умъртвили цивилни в село Шевченково, в окръг Бровари, покрай Киев ", добавя прокуратурата.

Няколкостотин трупове на цивилни, съгласно украинските управляващи, бяха открити в последните дни в градовете към Киев, измежду които Буча и Ирпин, след изтеглянето на съветските военни от този район в края на месец март. Москва разгласи, че към този момент се е съсредоточила върху Източна Украйна, включително и Донбас, трансформирал се предпочитана цел на Кремъл. Киев се притеснява от огромна съветска атака доста скоро.
ТЕМА преди 4 часа 668 преди 4 часа 927 преди 5 часа 574
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР