Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че Киев ще напусне

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че Киев ще напусне
Коментари Харесай

Зеленски заплаши, че ще напусне преговорите с Русия

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през днешния ден, че Киев ще напусне договарянията с Москва, в случай че Русия унищожи украинците в Мариупол и организира " псевдореферендуми ", с цел да сътвори " псевдорепублики " в окупираните от нейните сили зони, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4558
Зеленски направи това изказване на конференция в Киев.

Руските сили в Украйна са пробвали да щурмуват цех за стомана в Мариупол, където се укриват бойци и мирни жители, в опит да смажат последната опозиция в града, който е от огромно алегорично и стратегическо значение за Москва. Щурмът беше осъществен в навечерието на Великден, откакто Кремъл съобщи, че неговите сили са завзели разрушения град, като се изключи завода " Азовстал ".

Съдбата на украинците в обширния цех към този момент не е ясна. По-рано през днешния ден се появи видеозапис, сниман два дни по-рано. На него се виждат дами и деца, криещи се в подземния комплекс, някои от тях от два месеца. Някои от участниците в записа обявиха, че храната им свършва.

Други градове и селища в Южна и Източна Украйна също бяха подложени на обстрел. Тримесечно бебе е измежду шестимата починали, откакто съветски сили изстреляха крилати ракети по Одеса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР