Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че условията на кандидата за

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че условията на кандидата за
Коментари Харесай

Зеленски пророчески: Условията на Тръмп няма да доведат до края на войната, а ще позволят на руската армия да се прегрупира за нова офанзива

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че изискванията на претендента за президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп няма да доведат до края на войната, а примирието ще разреши на съветската войска да се прегрупира за нова атака. Държавният глава на Украйна съобщи това в изявление за Philadelphia Inquirer.
 
" Ако концепцията е да се откажем от нашите територии, не, това няма да реши казуса. Няма да работи; Това няма да докара до мир. Това, което е належащо, е да бъдем в сигурност. Членството в НАТО е положително освен за Украйна. Това ще подсигурява и сигурността на Русия. Границата на Украйна ще бъде закрепена ", заключи президентът.
 
 Доналд Тръмп Доналд Тръмп Източник: Shutterstock
Той изиска от западните страни да разрешат потреблението на ракети с огромен обхват за нанасяне на удари по съветските военни летища заради потреблението от Москва на управляеми авиобомби. " Най-големият проблем е обвързван с планиращите авиобомби. Затова би трябвало да се употребяват оръжия с огромен обхват против техните летища, където кацат техните военни самолети, които Русия употребява за изстрелване на планиращи бомби и ракети ", изясни президентът на Украйна.
 
 Ракета ATACMS върху установка HIMARS Ракета ATACMS върху установка HIMARS Източник: US Army
Според него, в случай че Вашингтон разреши на Киев да употребява американски ракети ATACMS за нанасяне на удари по съветските военни летища, тогава офанзивите с управляеми бомби могат да бъдат спрени. Той добави, че актуалните украински дронове, макар че могат да доближи до летища в Руската федерация, нямат мощта на ракетите.
 
Миналата седмица украинското военно командване изиска от Съединени американски щати да отстранен рестриктивните мерки за потребление на ракети ATACMS с огромен обхват за нанасяне на удари по съветски военни обекти. На 21 юни двама украински чиновници, поискали да останат анонимни, обявиха пред Washington Post, че разрешението на Съединени американски щати, позволяващо на въоръжените сили на Украйна да нанасят удари по военни обекти в Русия, не се отнася за основни съветски летища.
 
Според събеседниците на изданието Съединени американски щати са сложили предел за потреблението на оръжията си в границите на 100 километра от границата, а летищата са ситуирани на по-голямо разстояние. Американски чиновници, в отговор на искане от Washington Post да разясняват тази информация, са декларирали, че това не е правилно, само че не назоваха точното разстояние, на което въоръжените сили на Украйна имат право да ударят с американско оръжие надълбоко в Русия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР