Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руският му колега Владимир

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руският му колега Владимир
Коментари Харесай

Зеленски обвини Русия в атаки срещу цивилни и водене на тотална война

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че съветският му сътрудник Владимир Путин е единственият представител на Русия, с който би се срещнал, с цел да разиска по какъв начин да бъде комплициран завършек на войната. Три месеца след съветското навлизане той насочи следващия апел за интернационален напън против Русия и още оръжия за Украйна.

Президентът Володимир Зеленски упрекна Русия, че води " тотална война " против Украйна и продължава да нападна цивилни. В следващата си тирада Зеленски съобщи, че 87 души са убити при съветска ракетна офанзива против Десна предходната седмица. Сега Русия е съсредоточила своите войски в източния район Донбас, към градове като Бахмут, Попасная и Северодонецк, съобщи той. Губим прекалено много хора в Донбас, призна украинският президент и добави, че възобновяване на украинския надзор върху Крим посредством мощ би довело до стотици хиляди човешки жертви. Във видеовръзка със Световния стопански конгрес в Давос Зеленски изрази позицията си за възможни договаряния с Москва:

" Не мога да приема среща с който и да било от Руската федерация, с изключение на с президента. И единствено при положение, че има един въпрос на масата за договаряния: прекъсване на войната - решение което не може да бъде взето без него ".

Според Зеленски обаче договарянията са станали по-трудни поради съветските закононарушения против мирни поданици в окупираните територии.

Руската страна отхвърля да взима на прицел цивилни по време на своята така наречен специфична интервенция.

Проруските сепаратисти в Донецка област оповестиха, че украинските бранители на Мариупол, които се отбраняваха в завода " Азовстал " ще бъдат изправени пред арбитражен съд.

На съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Съединените щати и Англия упрекнаха Русия, че популяризира дезинформация онлайн и манипулира публичното мнение за войната в Украйна. От своя страна Москва твърди, че Западът се пробва да управлява напълно осведомителния поток и да дефинира кое е истина и кое - не.

Външният министър Сергей Лавров съобщи, че Русия ще обмисли дали да възвръща връзките си със Запада и в това време ще развива връзките си с Китай.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР