Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че основните цели за следващата

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че основните цели за следващата
Коментари Харесай

Зеленски си постави цели за 2023 г.: Освобождаване на всички земи и възстановяване на страната

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че главните цели за идната година са набелязани и ще бъдат показани в годишното му послание към Върховната Рада, Народното събрание на страната.

" Тази седмица ще бъде значима за Украйна от политическа позиция. Навлизаме в идната година и би трябвало да запазим общото схващане за нашите национални цели. Това са освобождението на нашата земя от врага, възобновяване на Украйна, завръщането на всички украинци вкъщи, по-нататъшното доближаване на нашата страна с основни сътрудници, откриването на нови благоприятни условия за Украйна в света - това са всички задания за близкото бъдеще ", сподели той. 

Украинският президент е разговарял по телефона с премиера на Италия Джорджа Мелони, с която е разискал опциите за изпращане на военна помощ, в това число системи за противовъздушна защита.

Друг значим диалог Зеленски е имал с ръководителя на частния фонд BlackRock, който го е уверил в поддръжката на световния бизнес за следвоенното възобновяване на Украйна.

По-конкретно BlackRock оказва помощ с съвещания на Киев за структурирането на фонда за възобновяване от войната.

На идния Световен стопански конгрес в Давос ще бъдат показани вероятностите на Украйна. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР