Украинският президент Володимир Зеленски твърди, че руското ръководство се готви

...
Украинският президент Володимир Зеленски твърди, че руското ръководство се готви
Коментари Харесай

Русия се готви да мобилизира до 1 милион души, твърди Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски твърди, че съветското управление се готви да активизира до един милион души, оповестява Интерфакс.

„ 300 000 апела за готовност в Русия бяха оповестени до момента, само че съветското управление се готви да активизира до един милион души “, сподели Зеленски във видеообръщение.

Той уточни, че в градовете на Русия е имало митинги против мобилизацията и оцени, че руснаците са „ съучастници във всички закононарушения, убийства и мъчения на украинците, тъй като мълчаха и не престават да мълчат “.

Според него в този момент е моментът да се направи избор.

„ За мъжете в Русия това е избор да умрат или да живеят, да бъдат осакатени или да останат здрави. За дамите в Русия изборът е да изгубят своите съпрузи, синове, внуци, или да се опитат да ги защитят от гибел, от война “, сподели Зеленски.

Той прикани руснаците да стачкуват, да бягат или да се предадат, като добави, че това са техните благоприятни условия за оцеляване.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков през вчерашния ден отхвърли изказванията на някои медии, че проектът на Москва е да активизира един милион бойци.

" Това е неистина ", сподели Песков пред ТАСС.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР