Украинският президент Володимир Зеленски се срещна с генералния секретар на

...
Украинският президент Володимир Зеленски се срещна с генералния секретар на
Коментари Харесай

Зеленски се срещна с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Давос

Украинският президент Володимир Зеленски се срещна с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Давос, с цел да го осведоми за масираните съветски офанзиви и да подчертае значимостта на укрепването на противовъздушната защита на Украйна, заяви пресслужбата на украинския държавен глава, представена от организация Укринформ.

По време на срещата Зеленски е благодарил на Столтенберг за решителната поддръжка на НАТО в битката против съветската инвазия.
" Володимир Зеленски и Йенс Столтенберг разискаха обстановката на бойното поле. Украинският президент е уведомил (Столтенберг) за неотдавнашния съветски масиран обстрел на украински градове и други обитаеми места. Украинският държавен глава е подчертал значимостта на по-нататъшното подсилване на системата за противовъздушна защита на Украйна. Двете страни са разискали и други неща, които са нужни за защитата на Украйна ", се споделя в изказването на пресслужбата на Зеленски.

Пресслужбата заяви, че двамата са отбелязали също смисъла на подписването на двустранно съглашение за съдействие в областта на сигурността сред Киев и Лондон в границите на Съвместната декларация за поддръжка на Украйна на Г-7, призната на последната среща на върха на НАТО във Вилнюс.

Освен това Зеленски е показал, че се работи за подписването на сходни документи и с други сътрудници, и е подчертал значимостта от незабавно сключване на сходни съглашения, които да работят до приемането на Украйна в НАТО.

Зеленски и Столтенберг са разискали и подготовката за идната среща на върха на НАТО във Вашингтон. Украинският президент сподели, че Украйна чака вземането на решения, които да я приближат до участие в НАТО.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР