Украинският президент Володимир Зеленски се подигра на твърдението на руския

...
Украинският президент Володимир Зеленски се подигра на твърдението на руския
Коментари Харесай

Зеленски: Това трябва да спре, докато не е станало късно

Украинският президент Володимир Зеленски се подигра на изказванието на съветския държавен глава Владимир Путин, който стартира тази нощ военна интервенция в Украйна, че в Киев ръководят неонацисти.

Зеленски е от еврейски генезис, означи " Файненшъл таймс ", и го цитира да пита риторично: „ Как може народ, който е дал повече от 8 милиона човешки живота за успеха против нацизма, да поддържа нацизма?! Как може аз да съм нацист!? “

Украинският водач изпревари Путин и насочи среднощно послание към съветския народ на съветски език:

„ Днес желаех да проведа телефонен диалог с президента на Руската федерация, резултатът е тишина “.

Зеленски моли руснаците да проявят разсъдък и да повлияят на президента си, с цел да не стартира той война:

„ Това би трябвало да спре, до момента в който не е станало късно. Ако управлението на Русия не желае в името на мира да седне на масата за договаряния с нас, дано седне с вас. Искат ли руснаците война? Много бих желал аз да отговоря на този въпрос, само че отговорът зависи единствено от вас “.

След изказването на Путин малко по-късно украинският водач заяви на сънародниците си, че към този момент са във военно състояние:

„ Русия нанесе удари по нашата военна инфраструктура и по пограничните ни сили. В доста градове в Украйна се чуват гърмежи. Въвеждаме военно състояние на цялата територия на нашата страна. Разговарях с президента Байдън, Съединените щати към този момент провеждат интернационална поддръжка. Трябва да запазите успокоение и по опция да си стоите по домовете “.

По-късно Зеленски разгласи, че къса дипломатическите връзки на Украйна с Русия. И заявява, че украинците няма да се огънат пред агресора:

„ Въоръжените сили на Украйна водят тежки боеве и отблъскват офанзиви в Донбас и в други райони. На изток, на север и на юг врагът понася съществени загуби и от ден на ден ще понася, тъй като той нагази на наша земя “, съобщи украинският президент.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР