Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че първите американски танкове Ейбрамс“

...
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че първите американски танкове Ейбрамс“
Коментари Харесай

Първите американски танкове „Ейбрамс“ вече са в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че първите американски танкове „ Ейбрамс “ към този момент са пристигнали в страната и изрази вяра, че това ще даде нов подтик на украинската контраатака.

След срещата в Белия дом преди дни, американският държавен глава Джо Байдън даде поръчка, че те ще бъдат разполагаем на Киев най-късно в края на седмицата, напомня Българска национална телевизия.

Украйна ще получи за танковете и бронебойни снаряди с обеднен уран. От Пентагона дадоха обещание още касетъчни снаряди за тежката артилерия, както и муниции с точно ориентиране за системите за залпов огън HIMARS.
На този декор – не престават взаимните набези с дронове.
Един човек е ранен, а няколко здания са отчасти разрушени при съветска офанзива против Одеса. Украинската система за противовъздушна защита е свалила 19 дрона „ Шахед “, 11 крилати и 2 хиперзвукови ракети „ Кинжал “, изстреляни от съветска страна. Нанесени са материални вреди и в региона на пристанището.

В същото време губернаторът на съветската Курска област оповестява за втори следващ ден, че при украинско нахлуване с дронове са нанесени вреди, само че информацията не е доказана от самостоятелен източник.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР