Украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че ако ключовият източен град

...
Украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че ако ключовият източен град
Коментари Харесай

Зеленски: Ако изоставим Бахмут, Русия ще си осигури международна подкрепа за несправедлив мир

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че в случай че основният източен град Бахмут падне, това ще разреши на Русия да си обезпечи интернационална поддръжка за принуждаване на Украйна да подписа спокойно съглашение, което да включва неприемливи за Киев отстъпки. Това разгласи президентът в изявление за Асошиейтед прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на Зеленски, в случай че съветските войски завладяват Бахмут, това ще има голям агитационен резултат, който ще разреши на диктатора Владимир Путин да " употребява сходна победа като мотив пред Запада, обществото си, Китай и Иран ".

" Само да подуши кръв - единствено да усети и най-малката уязвимост от наша страна - той ще предприеме още по-масирано нахлуване ", сподели Зеленски в изявлението, обещано от него във трен на връщане от посещение в Сумска област.

Той изрази опасения, че смяна в политическата конюнктура във Вашингтон може да се отрази отрицателно на хода на войната.

Зеленски е изцяло наясно, че значително триумфът на страната му се дължи на интернационалната военната помощ и най-много на поддръжката на Съединени американски щати и на Западна Европа, отбелязва организацията. Но някои политици в Съединени американски щати, включително и републиканецът Доналд Тръмп, някогашен президент на страната и сегашен претендент на републиканците за изборите следващата година, към този момент започнаха да слагат под въпроса дали Вашингтон би трябвало да продължава да дава на Украйна военна помощ на стойност милиарди долари, отбелязва организацията.

Губернаторът на щата Флорида Рон Десантис – републиканецът, който най-вероятно ще се съревновава с Тръмп на идните избори, загатна, че защитаването на Украйна " в териториален спор " с Русия не е приоритет от извънредно значение за американската сигурност. По-късно обаче откакто бе неодобрен от представители на Републиканската партия, той отдръпна изявлението си.

Зеленски не загатна категорично Тръмп или други републиканци, с които може да му се наложи да си има работа, в случай че те завоюват изборите следващата година, само че акцентира, че се притеснява, че възможна смяна в политическата конюнктура във Вашингтон може да се отрази отрицателно на хода на войната.

" Съединени американски щати са изцяло наясно, че в случай че спрат да ни подкрепят, ние няма да спечелим ", сподели той в просторно изявление за Асошиейтед прес.

Внимателно плануваната обиколка с трен из Украйна на Зеленски е впечатляващо пътешестване из една страна, разтърсена от войната. Зеленски предприе това пътешестване, с цел да повдигне духа на сънародниците си и с цел да се усети значимото му наличие в районите покрай фронтовата линия, показва АП.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР