Украинският президент Володимир Зеленски посети днес наскоро освободения град Изюм,

...
Украинският президент Володимир Зеленски посети днес наскоро освободения град Изюм,
Коментари Харесай

Зеленски посети освободения от украинските сили град Изюм

Украинският президент Володимир Зеленски посети през днешния ден неотдавна освободения град Изюм, поздрави украинските бойци и им благодари за напъните за отвоюване на региона от съветските сили, заяви Укринформ. 
 
Знамето на Украйна беше издигнато пред изгорената постройка на общината в разрушения от войната Изюм. Градът беше изоставен от съветските сили предходната седмица, откакто украинската войска извърши контранастъпление, при което отвоюва обилни територии в Харковска област.
 

 
" Гледката е много потресаваща, само че не е потресаваща за мен, тъй като започнахме да виждаме същите картини като в Буча, в първите освободени от окупацията територии... същите разрушени здания, убити хора ", сподели Зеленски при визитата си в Изюм.
 
В опустошения значително град се виждаха жилищни здания, почернели от огън и надупчени от артилерийски снаряди. Цялата вътрешна част на една постройка беше пропаднала, имаше зееща дупка и купища отломки. 
 
В постоянното си послание нощес Зеленски сподели, че украинските сили към този момент са освободили към 8000 квадратни километра в североизточната Харковска област.  
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР