Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че ръководителите на всички регионални

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че ръководителите на всички регионални
Коментари Харесай

Зеленски уволнява всички регионални ръководители на центрове за набиране на военни заради корупция

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че ръководителите на всички районни центрове за набиране на военни в Украйна са освободени заради подозрения за корупция, съобщи БНР.

" Уволняваме всички районни военни комисари. Тази система би трябвало да се ръководи от хора, които знаят тъкмо какво е война и за какво цинизмът и подкупите по време на война са държавна измяна “, написа Зеленски в обява в Telegram.

Украинската противовъздушна защита е свалила една от четирите изстреляни от Русия хиперзвукови ракети в петък по военно летище в западния регион на Ивано-Франковск, оповестиха военните, представени от Ройтерс.

Руска ракета се е разрушила в двор на къща в Ивано-Франковск, Западна Украйна. Осемгодишно момче е било откарано в болница, където е умряло от голям брой тежки пострадвания, заяви губернаторът Светлана Онишчук в мрежата Telegram. По цели в този западен регион Русия е изстреляла четири хиперзвукови ракети X-47. Една от тях е била прехваната, другите три са поразили военно летище край Ивано-Франковск, жилищен регион и гражданска инфраструктура.

Военната администрация на Киев заяви, че украинските системи за противовъздушна защита са свалили съветски хиперзвукови ракети " Кинжал ", които са летели към Киев. Отломки от ракета са паднали върху детска болница и върху покрива на жилищна постройка в северната част на столицата, само че няма данни за жертви. Системите за Противовъздушна отбрана са се задействали и в западните области Виница и Хмелницки. Това е втори следващ ден, в който се нападат цели в Западна Украйна.

Дрон над западната част на Москва е бил свален, заяви кметът Сергей Собянин. По-рано въздушното пространство над Калуга, югозападно от Москва, и летище " Внуково " беше затворено от съображения за сигурност. Работата на летището към този момент е възобновена.

Руското министерство на защитата съобщи през днешния ден, че неговите сили са блъснали краткотрайна база за задгранични наемници в украинския град Запорожие. Вчера Киев заяви, че става дума за хотел, а от Организация на обединените нации разясниха, че са употребявали хотела за база при пътувания в района. При офанзивата е била употребена ракета " Искандер ". Един човек почина, а 16 бяха ранени, измежду тях 4 деца.

Русия твърди, че още веднъж е подобрила настъпателните си позиции в региона на Купянск и Харков в североизточна Украйна. Киев си беше върнал контрола над Купянск и близките региони на Харков през септември.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР