Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че Киев е готов да

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че Киев е готов да
Коментари Харесай

Зеленски предлага сделка за НАТО на Русия

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че Киев е подготвен да обещае да не търси участие в НАТО в подмяна на това Русия да се съгласи на преустановяване на огъня и евакуиране на войските си , оповестява " Асошиейтед прес ".

" Това е компромис за всички - за Запада, който не знае какво да прави с нас във връзка с НАТО, за Украйна, която подсигурява сигурността си, и за Русия, която не желае да продължи разширението на НАТО ", заключи той пред локален ефирен канал.

По-рано украинският държавен глава предложи спорът с Русия да бъде решен на народен референдум.
 Володимир Зеленски: Спряхме съветската войска
Володимир Зеленски: Спряхме съветската войска

Растат загубите на агресора

" Всички взаимни отстъпки, контрактувани с Русия за преустановяване на войната, ще би трябвало да бъдат гласувани от украинците на референдум. Отговорът е доста елементарен. Всички към този момент разбираме. Не сме признати (в НАТО - бел. ред.), тъй като се опасяват от Русия. Това е всичко. И би трябвало да се успокоим, да кажем " Добре, други гаранции за сигурност ", съобщи той, представен от " Ройтерс ".

Според него по този метод въпросите за гарантиране на сигурността ще бъдат свързани с конституционни промени и промени в украинското законодателство.
 Патова обстановка: НАТО не чака победител във войната в Украйна
Патова обстановка: НАТО не чака победител във войната в Украйна

Нито една от страните няма предимство над другата

Зеленски изясни, че въпросите, които могат да бъдат повдигнати на възможен референдум, биха могли да засягат територии, окупирани от съветските сили, в това число Крим, или гаранциите за сигурност, предлагани на Украйна от страни в подмяна на участие в НАТО.

" Обясних на всички договарящи групи - когато говорите за всички тези промени, а те могат да бъдат исторически, ние няма къде да вървим, ще стигнем до референдум . Хората ще би трябвало да отговорят на избрани формати на компромис. И какви ще бъдат те. Това е въпрос на нашия диалог и съгласие сред Украйна и Русия ", разяснява той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР