Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия в проваляне на усилията

...
Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия в проваляне на усилията
Коментари Харесай

Зеленски: Искаме мир, но няма да отстъпим. Русия наруши териториалната цялост на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия в пропадане на напъните за мир и изключи каквито и да било териториални отстъпки в послание към нацията в ранните часове на днешния ден, съобщи Ройтерс.

Зеленски направи обръщението след решението на Русия публично да признае двата подкрепяни от Москва отделили се района в Източна Украйна за самостоятелни и да изпрати войски там, ескалирайки рецесията, за която Западът се притеснява, че може да разпали огромна война, предава Българска телеграфна агенция.

След като ръководи заседание на Съвета за национална сигурност Зеленски упрекна Русия, че е нарушила териториалната целокупност на Украйна и сподели, че това може да значи, че Москва поставя точка на мирните договаряния в границите на Минските съглашения, които целят на сложат завършек на спора в Източна Украйна.

Украинският президент сподели, че Украйна желае да реши рецесията посредством дипломация, само че че страната е подготвена да издържи на нескончаем напън.

" Ангажирани сме с мирния и дипломатически път, и единствено него ще следваме ", сподели Зеленски и добави: " Но ние сме на личната си земя и не се опасяваме от нищо и от никого, на никого нищо не изискуем, и на никого нищо няма да дадем "

Той прикани за незабавна среща на водачите на Украйна, Русия, Германия и Франция, като прикани съдружниците на Киев да подхващат ограничения против Русия.

" Очакваме безапелационни и ефикасни стъпки на поддръжка от нашите сътрудници ", сподели Зеленски и добави: " Много е значимо да забележим кой ни е същински другар и сътрудник, а кой ще продължи да плаши Руската федерация с думи ".

Украйна е получила уверения за " съдбоносен и единен " отговор от Европейския съюз против Русия, сподели през днешния ден украинският външен министър Дмитро Кулеба след диалог с шефа на европейската дипломация Жозеп Борел.

" Споделяме една и съща оценка за противозаконните дейности на Русия ", добави дипломатът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР