Украинският президент Володимир Зеленски направи видеообръщение към Европейския парламент, а

...
Украинският президент Володимир Зеленски направи видеообръщение към Европейския парламент, а
Коментари Харесай

ЕП на крака аплодира призоваващия ги Зеленски: Покажете, че няма да ни изоставите

Украинският президент Володимир Зеленски направи видеообръщение към Европейския парламент, а евродепутатите станаха на крайници и го приветстваха.

Зеленски изясни, че Украйна е блокирана - никой не може да влезе или излезе.



" Без вас Украйна щеше да бъде сама. Борим се за оцеляване и сме доста решени, също колкото желаеме да бъдем равноправна част от Европа ", съобщи той.

Държавният глава изрази очакване да се разиска вчерашната поръчка на Украйна за започване на присъединителни договаряния с Европейски Съюз.

" За някои от нас през днешния ден е последният ден. Искаме децата ни да бъдат живи и мисля, че е заслужено. Само през вчерашния ден в Украйна бяха убити 16 деца. Каква военна опасност са децата?, попита той.

Много се веселя да усетя настроението в Екологичен потенциал - през днешния ден сме обединени. Не знаех, че това трябваше да бъде цената на европейското единение. Много е висока, хиляди починаха. Две революции и една война, пет дни на съветска инвазия. Тотална инвазия. Аз не чета сега, моето изявление не е написано на хартия. Хартията в нашата страна свършва, това е действителността. Вярвам, че през днешния ден жертваме живота си поради свободата и желанието да сме равни, да сме такива като вас. Ние жертваме украинския народ - най-ценното, което имаме. Това е най-високата цена, която можем да платим. Често споделяме, че ще спечелим, ще победим всичко и всички. Много се веселя, че може да видите с очите си това, което се случва. Ние в действителност ще победим, уверен съм, че това ще се случи ", безапелационен бе украинският президент.

 Снимка: БТА/AP

Ще победим всеки и се веселя, че освен го споделям, а можете да го видите. Показахме, че в същността си сме като вас. Покажете, че сте европейци и че няма да ни изоставите. Тогава светлината ще победи мрака, прикани Зеленски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР