Украинският президент Володимир Зеленски каза вчера, че украинските войски устояват

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза вчера, че украинските войски устояват
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Цялата територия на Соледар е покрита с трупове на нашествениците

Украинският президент Володимир Зеленски сподели през вчерашния ден, че украинските войски устояват на " новите, още по-яростни офанзиви " против Соледар, наоколо до Бахмут, град в Източна Украйна, който Москва се пробва да превземе от месеци. " Благодаря на всички наши бойци, които пазят Бахмут... и бойците в Соледар, които устояват на новите и още по-яростни офанзиви от нашествениците ", сподели президентът Зеленски в ежедневното си видеообръщение.
 
Град Соледар, в Донецка област, се намира на към 15 километра от Бахмут - град, който имаше към 70 000 поданици преди началото на съветската инвазия през февруари предходната година, и който в този момент е епицентър на боевете. " Благодарение на съпротивата на нашите бойци там, в Соледар, ние спечелихме в допълнение време и запазихме силите на Украйна ", уточни Зеленски.
 
" Всичко е изцяло унищожено... Цялата територия на Соледар е покрита с трупове на нашествениците и носи следи от детонациите. Ето по какъв начин наподобява лудостта ", добави украинският президент.
 

По-рано през вчерашния ден украинските въоръжени сили оповестиха, че са отблъснали опит за завладяване на Соледар, след което боевете са се възобновили. " След несполучлив опит на врага да превземе Соледар в Донецка област (руснаците) се прегрупираха, възвърнаха живата си мощ, трансферираха спомагателни щурмови подразделения, трансформираха тактиката и започнаха офанзиви ", написа украинският заместник-министър на защитата Ханна Маляр в Tелеграм.
 
" В момента врагът е разположил огромен брой щурмови елементи, образувани от най-хубавите запаси на групата " Вагнер ". Те безусловно стъпват върху труповете на личните си бойци ", добави тя.
 

 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР