Украинският президент Володимир Зеленски каза в неделя, че Израел ще

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза в неделя, че Израел ще
Коментари Харесай

Зеленски: Израел ще трябва да живее с избора си за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски сподели в неделя, че Израел ще би трябвало да живее с избора, който прави дали да помогне за отбраната на Украйна против съветската инвазия, като се обърна към Кнесета посредством видеовръзка.

Правейки съпоставения сред съветската атака и " окончателното решение " - проекта на нацистка Германия за заличаване на евреите - Зеленски сложи под въпрос нежеланието на Израел да продаде отбранителната система " Железен купол " на Украйна.

" Всички знаят, че вашите системи за противоракетна защита са най-хубавите... и че несъмнено можете да помогнете на нашия народ, да спасите живота на украинци, на украинските евреи ", сподели той.

" Можем да попитаме за какво не можем да получим оръжия от вас, за какво Израел не е наложил мощни наказания на Русия или не оказва напън върху съветския бизнес. Така или другояче, изборът е Ваш, братя и сестри, и тогава би трябвало живейте с отговора ми, израилтяни. "

Зеленски към този момент се обърна към и към в доста прочувствени послания, като се опита да убеди законодателите и в двете страни, какъв брой е значимо да дават помощ на Украйна и да засилят натиска си против Русия.

Украинският президент Володимир Зеленски прикани Конгреса на Съединени американски щати да даде повече оръжия, с цел да помогне на страната му да се отбрани от съветските въздушни удари , съобщи думите му Ройтерс.

В отговор на опасенията на президента Джо Байдън и доста американски законодатели, че може да ескалира спора с Русия, Зеленски настоя за още самолети и системи за противовъздушна защита.
 Лидерите на Русия и Израел разговаряха за Украйна
Лидерите на Русия и Израел разговаряха за Украйна

Разговорът е траял повече от 90 минути

В обръщениеъто си пред Бундестага той направи прилика с рухването на Берлинската стена Зеленски прикани немския канцлер Олаф Шолц да събори " стената сред свободна и несвободна Европа " и да спре войната в Украйна .

Зеленски приказва за нова стена " в средата на Европа сред свободата и несвободата " , за чието пораждане съгласно него Германия е помогнала , изолирайки Украйна и създавайки бизнес връзки с Русия и предходната й поддръжка за газопровода " Северен поток-2 ".

" И тази стена става все по-голяма с всяка бомба, която пада върху Украйна, с всяко решение, което не е взето ", добави той.
 Путин и Бенет разискаха Украйна и Иран
Путин и Бенет разискаха Украйна и Иран

Израелският министър председател изиска гаранции за еврейските общности и се разгласи против спорзумение с Техеран

Израелският министър председател Нафтали Бенет организира голям брой диалози както с Путин, по този начин и със Зеленски в опит да подкрепи напъните за разрешаване на спор в Украйна.

Израел утвърди изпращането на полева болница за лекуване на бежанци в Западна Украйна . Очаква се тя да обработва към 100 пациенти дневно, съгласно офиса на Бенет.

В последно време Ерусалим се загатва като допустимо място за осъществяване на договаряния межди президентите на Украйна и Русия Володимир Зеленски и Владимир Путин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР