Украинският президент Володимир Зеленски говори решително в две свои изказвания

...
Украинският президент Володимир Зеленски говори решително в две свои изказвания
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна разруши мита за изключителната мощ на руската армия

Украинският президент Володимир Зеленски приказва уверено в две свои изявления нощес за крайната победа на своята страна над съветските сили както в най-належащата борба в Източна Украйна, по този начин и във войната като цяло, съобщи Асошиейтед прес.

„Украйна е страната, която унищожи мита за изключителната мощност на съветската войска – войска, която сякаш за няколко дни може да завладее всеки, който пожелае“, сподели той посредством видеовръзка пред студенти от Станфордския университет.

„Сега Русия се пробва да окупира цялата страна, само че ние се усещаме задоволително мощни, с цел да мислим за бъдещето на Украйна, която ще бъде отворена към света“, уточни той.

По-късно във вечерното си видеообръщение Зеленски реагира на завладяването от руснаците на източния град Лиман, огромен железопътен възел в Донецка област, ситуиран северно от още два основни града под украински надзор, и на опита им да обкръжат и завладяват град Северодонецк, една от последните области под украински надзор в Луганск.

„Ако окупаторите си мислят, че Лиман или Северодонецк ще бъдат техни, те грешат“, съобщи украинският президент. „Донбас ще бъде украински“, твърди Зеленски.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР