Украинският президент Володимир Зеленски, говорейки за доставките на танкове за

...
Украинският президент Володимир Зеленски, говорейки за доставките на танкове за
Коментари Харесай

Зеленски: Русия нищо няма да постигне в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски, говорейки за доставките на танкове за Украйна, съобщи, че има вяра, че силата на немското управление ще остане непроменена .

" Сега главната задача на нашата страна, на всички нас и на нашите сътрудници е да укрепваме всеки ден чувството на терористите, че няма да могат да реализират нищо в Украйна. Без значение какъв брой време отделят за войната. Без значение какъв брой старания поставят и какъв брой свои хора хвърлят на бойното поле господарите от Кремъл ", сподели президентът във вечерно видеообръщение.

Зеленски акцентира, че осъществяването на тази задача се състои от разнообразни детайли - както отбранителни, по този начин и политически - само че един от най-важните детайли са актуалните западни танкове, за чието снабдяване Украйна договаря с сътрудници.

" Благодаря на всички, които към този момент са взели съответните решения. Благодаря на господин Шарл Мишел, ръководител на Европейския съвет, който през днешния ден беше в Киев и който доста ясно упорства Европа да вземе решение по отношение на резервоарите. А съответната коалиция от сътрудници в действителност към този момент е образувана и в този момент чакаме решение от съвсем една европейска столица, което ще задейства квалифицираните вериги за съдействие в региона на танковете. Вярвам, че силата на немското управление ще остане непроменена ", сподели той.

Държавният глава напомни, че през днешния ден е станало известно за няколко мощни решения на сътрудниците в укрепването на украинската защита, преди всичко в подсилването на артилерията.

" Благодаря на Естония за идващия и максимален пакет от военна помощ от тази страна. За гаубици и муниции. Благодаря на Швеция за новия боен пакет. За NLAW, стрелци и BMP. Благодаря на Дания, че реши да избере " Цезар " за нашите бойци... Благодаря на Литва за новия боен пакет . За противовъздушни оръдия, муниции и хеликоптери ", сподели той.

Зеленски съобщи, че Украйна се приготвя за идната среща на украинската отбранителна контактна група " Рамщайн ", която ще се организира на 20 януари.

" Очакваме решителни решения. Очакваме мощен пакет от военна поддръжка от страна на Съединените щати ", добави президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР