Украинският президент Володимир Зеленски е поканен да произнесе реч на

...
Украинският президент Володимир Зеленски е поканен да произнесе реч на
Коментари Харесай

Зеленски ще произнесе реч на срещата на върха на НАТО в четвъртък

Украинският президент Володимир Зеленски е поканен да произнесе тирада на специфичната среща на върха на НАТО в четвъртък, на която ще се разисква съветската инвазия в Украйна, заяви Франс прес, базирайки се на представител на Алианса. Това ще стане посредством видеовръзка.

„ Това ще бъде опция за съюзническите водачи да чуят непосредствено от президента Зеленски за тежката обстановка, пред която е изправен народът на Украйна заради експанзията на Русия “, съобщи представителят на НАТО.

Говорителят на Зеленски удостовери, че украинският водач ще вземе присъединяване в срещата на върха и ще приказва на нея. Украинският президент ще насочи зов за помощ за прекратяването на съветската инвазия.

" Това може да стане по няколко метода. Затворете въздушното пространство, осигурете на Украйна мощни системи за противовъздушна защита, както и авиация ", означи представителят на Зеленски.

Срещата на върха съответствува със срещата на върха на Европейския съюз, както и срещата на върха на Г-7, които също ще се проведат в Брюксел.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР