Украинският президент Владимир Зеленски уволни двама високопоставени членове на службите

...
Украинският президент Владимир Зеленски уволни двама високопоставени членове на службите
Коментари Харесай

Зеленски уволни високопоставени членове на службите за национална сигурност по обвинения в измяна

Украинският президент Владимир Зеленски уволни двама високопоставени членове на службите за национална сигурност по обвинявания в измяна, съобщи Ройтерс.

„ Нямам време да се занимавам с всички предатели, само че последователно всички те ще бъдат осъдени “, сподели той, като добави, че двамата мъже са нарушили клетвата си да пазят Украйна.

Във видеообръщение през вчерашния ден той сподели, че обстановката на юг и в района на Донбас остава извънредно тежка и акцентира, че Русия натрупва сили покрай обсадения град Мариупол.

Зеленски, който постоянно употребява колоритен език, сподели още, че руснаците са толкоз зли и толкоз настървени да унищожават, че наподобява са от различен свят – „ чудовища, които горят и грабят, които нападат и са решени да убиват “.

Русия продължава да твърди, че прави „ специфична интервенция “ за разоръжаване и „ денацификация “ на на Украйна. Москва също отхвърля обвиняванията на Киев, че съветските сили нанасят целенасочени удари по цивилното население.

Зеленски сподели още, че украинските сили са изтласкали съветските войски от Киев и Чернигов – два града, за които Москва по-рано съобщи, че към този момент няма да бъдат фокуса на офанзивите, защото Русия насочва вниманието си към Донбас в Източна Украйна.

„ Предстоят още борби.. Все още би трябвало да изминем доста сложен път, с цел да реализираме всичко, което желаеме. Ситуацията на юг и в Донбас остава извънредно тежка “, сподели Зеленски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР