Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел възнамерява да попречи на

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел възнамерява да попречи на
Коментари Харесай

Politico: Интриги спъват избора на Урсула фон дер Лайен за втори мандат в Еврокомисията

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел има намерение да попречи на назначението на Урсула фон дер Лайен за втори мандат отпред на Европейската комисия (ЕК), написа Politico, базирайки се на думите на осем неназовани дипломати от Европейски Съюз.

„ Брюксел кипи от клюки, че ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел ще се опита да провали своя конкурент Урсула фон дер Лайен, могъщият началник на Европейската комисия “, написа вестникът във вторник.  Според изданието дипломати, публични лица и представители на националните държавни управления допускат, че Мишел " в края на своето председателство и съревнование от няколко години ще се опита да предотврати възможен втори мандат за началник на комисията ".

Изданието показва, че след изборите за Европейски парламент на 6-9 юни Мишел, оставайки на поста до 1 декември, ще взе участие в процеса на разпределение на висши длъжности в Европейския съюз. „ Много държави-членки са загрижени, че Шарл Мишел няма да играе градивна роля, а по-скоро ще преследва стратегия за персонално възмездие “, цитира Politico думите на посланик.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР